Laporta contra l'«equip del règim»

El president del Barça contraataca i situa el Madrid en la diana: fixar un enemic extern funcionarà si no hi ha rastre de mala praxi. Avui també són notícia les raons d'Astrid Barrio, ERC «represaliada», Arcadi Oliveres i el judici al català d'Elna

18 d'abril del 2023
Actualitzat a les 7:20h
1200_1681795193Base_el_despertador
1200_1681795193Base_el_despertador

Rep El Despertador cada matí al teu correu

Més enllà d'alguna intervenció breu en entorns amables, el silenci havia estat la divisa de Joan Laporta a l'hora d'abordar el cas Negreira. El president del Barça, home impulsiu, va preferir aquesta vegada tenir tot el material legal a les mans -i preparar bé la posada en escena- abans de protagonitzar una multitudinària roda de premsa per explicar la posició oficial del club sobre un escàndol de conseqüències encara imprevisibles per al club, tant en l'àmbit esportiu com econòmic.

Laporta, en aquest sentit, ha optat per la tàctica del contraatac: de la intervenció sempre en quedaran les explicacions -previsibles- que neguen l'existència de qualsevol mala praxi, però sobretot en romandran les paraules sobre el Madrid, etern rival, però aliat conjuntural en aspectes clau com la Superlliga i que es personarà en la causa per decisió personal de Florentino Pérez.

"El Reial Madrid és l'equip del règim", va assenyalar Laporta amb una fórmula que connecta bé amb el barcelonista mitjà -la memòria del futbol en blanc i negre persisteix en bona part de la massa social, més acostumada a les desgràcies que a les alegries malgrat l'edat daurada propiciada per cruyffisme- però que també serveix per desviar oportunament l'atenció amb el clàssic argument de l'enemic extern. Un argument legítim -només cal veure qui amplifica determinades informacions sobre el cas, el més inquietant del qual és saber què es feia amb els diners pagats a Negreira i fins on arriba l'ombra de presumptes comissions-, però que ha d'anar acompanyat d'esvair qualsevol ombra de dubte sobre el club. Perquè no és el mateix no incórrer en cap il·lícit penal -com deia ahir Laporta- que la taca que suposa en l'expedient blaugrana.

Té raó el president del Barça quan contextualitza l'existència d'una ofensiva contra el club -en els anys daurats de Pep Guardiola al capdavant del primer equip es van arribar a registrar acusacions periodístiques de dopatge-, més encara si es té en compte que al Madrid hi ha un jugador -Fede Valverde- que va agredir-ne un del Vila-real a la sortida d'un partit i les mesures adoptades pels estaments futbolístics sumen un total de zero.

A Florentino Pérez ningú li buscarà mai les pessigolles -com a molt han aparegut uns àudios hilarants en què criticava futbolistes amb un lèxic inclassificable- en qüestions nuclears, i precisament per això el Barça ha de ser especialment curós. Tenir el president de la Lliga, l'ínclit Javier Tebas, en contra tampoc és que ajudi a calmar els ànims. La millor manera d'esvair l'ombra de la corrupció quan s'engega el ventilador és tenir l'habitació neta. No fos cas que els papers que comencin a volar siguin comprometedors.
 

Avui no et perdis

»Joan Laporta contraataca: claus judicials del cas Negreira després de la versió del Barça; Bernat Surroca.

»Laporta, en 10 frases: «El Reial Madrid és l'equip del règim»; per Lluís Girona.

»Entrevista a Astrid Barrio: «No he estat antiindependentista sinó antiprocessista»; per Pep Martí.

»Opinió: «La claredat de Harry Thuku»; per Aleix Sarri.

»
 L'ONU defineix ERC com a organització «altament represaliada» i insta l'Estat a aturar la «persecució»; per Carme Rocamora.

»
Carla Simón abandona la llista de Junts a les Planes d'Hostoles.

» Jo competeixo: «Els ous de Marc Giró i Pere Aragonès»; per Modernet.

»El català, a judici a la Catalunya Nord; per Lluís Girona.

» Sant Cugat farà immortal Arcadi Oliveres.

» El PSOE i el PP tanquen un primer acord per la reforma de la llei del «només sí és sí».

»
 Opinió: «Llei d’habitatge: fins on arribarà la mobilització?»; per Jordi Mir.

» La veu de Nació: «Al rescat de Feijóo»; per Pep Martí.

»
 Opinió: «Les llars-residència: un repte»; per Marina Geli.

» El Vall d'Hebron fa el primer trasplantament pulmonar completament robòtic del món.

»
Així se celebrarà Sant Jordi a les principals ciutats catalanes; per Irene Montagut.

»La pilota ja corre a la Queens League: les plantilles, les jugadores 11 i el calendari.

» Opinió: «Déu i Espanya sempre guanyen»; per Jordi Borràs.

 
Ferran Casas i Manresa
subdirector de Nació

Vols que t'arribi El Despertador de Nació cada matí al teu correu electrònic? 
Fes clic aquí per rebre'l