Candidats a les eleccions municipals 2023 a Figueres: llista completa

Qui són els candidats a l'alcaldia de Figueres? Coneix tots els qui es presenten a les eleccions municipals de 2023 de la ciutat

L'Ajuntament de Figueres, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Figueres, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Figueres
Nació
06 d'abril del 2023
Actualitzat el 14 d'abril a les 11:09h

L'equilibri de forces a l'Ajuntament de Figueres és un dels més interessants per als politòlegs. La capital de l'Alt Empordà és un tradicional feu convergent -ara postconvergent-, però les darreres eleccions municipals de 2019 van trencar amb aquesta dinàmica. Per això, va ser necessari un quadripartit d'ERC, el PSC, la CUP i la candidatura veïnal Canviem Figueres, que van unir-se per fer fora Jordi Masquef i fer alcaldessa la republicana Agnès Lladó. Caldrà veure si aquests acords es poden repetir o si Junts recupera el consistori.
 

Jordi Masquef, candidat de Junts a l'alcaldia

Jordi Masquef, alcalde de Figueres entre 2018 i 2019 i guanyador dels últims comicis locals, però cap de l'oposició, tornarà a comptar amb la confiança de Junts per lluitar per obtenir, ara sí, el govern municipal. Així li va fer saber l'assemblea d'afiliats el desembre passat, quan el van proclamar alcaldable. "Hem d'aconseguir una àmplia majoria que permeti governar la candidatura més votada", va defensar aleshores.
 

Agnès Lladó, candidata d'ERC a l'alcaldia

L'alcaldessa Agnès Lladó optarà a revalidar el seu lideratge, tot i que no s'ha pronunciat sobre possibles acords per tal d'aconseguir-ho. El seu govern ha estat estable tot i la multiplicitat de forces involucrades, fet que ha convençut la militància per reelegir-la com a candidata. Les seves banderes són el republicanisme i el feminisme, per "continuar transformant Figueres i revertint la tendència negativa que arrossegava el 2019", defensa.
 

Pere Casellas, candidat del PSC a l'alcaldia

El PSC, al seu torn, també renova la confiança en Pere Casellas per millorar els resultats obtinguts el 2019. Un Casellas que celebra la tasca de govern realitzada els darrers quatre anys i es marca l'objectiu d'esdevenir la segona força, gràcies als que reivindica com els seus èxits: haver reduït els índexs d'incivisme i de delinqüència.
 

Héctor Amelló, candidata de Ciutadans a l'alcaldia

Héctor Amelló, serà un dels pocs alcaldables de Ciutadans que repetiran, fent de les eleccions a Figueres, una reedició de les anteriors de 2019. De fet, va ser el primer candidat confirmat al municipi, ja el juny de l'any passat. Contràriament al seu homòleg socialista, Agulló critica la "inacció" del consistori amb temes com la seguretat, la neteja i el creixement econòmic.

Xavier Colomer, candidata de la CUP a l'alcaldia

La CUP es presenta a Figueres amb la marca Guanyem Figueres-Amunt i ho fa amb una estratègia diferent de la dels seus rivals polítics. És l'única gran formació que ha optat per canviar de candidat. José Castellón, responsable de Serveis Comunitaris, Habitatge i Foment de la Participació, deixa lloc per Xavier Colomer en l'encapçalament de la llista anticapitalista. L'objectiu: mantenir la representació.
 

Quim Fernàndez, candidat de Mataró ens Mou a l'alcaldia

Mataró ens Mou és la plataforma que incorpora el PDECat i altres formacions -com Centrem, el PNC i Convergents i Lliures- per a les eleccions municipals a Mataró, i l'encapçalarà Quim Fernàndez, antic regidor convergent. A diferència de Ciutadans, l'objectiu de Fernàndez serà aconseguir representació, després de quatre anys absents al consistori.
 

Dades de les eleccions del 2019 que va guanyar Masquef (Junts)

Aquests van ser els resultats de les eleccions municipals del 2019 a Figures, amb una participació del 57,06% de l'electorat que va escollir els 21 regidors:
  • JxF - JUNTS: 8 regidors.
  • ERC - AM: 5 regidors.
  • PSC - CP: 4 regidors.
  • Cs: 2 regidors.
  • GF - AMUNT: 1 regidor.
  • CFi: 1 regidor.