Mariona Escoda es reivindica amb el seu primer disc després d'«Eufòria»: «M’han etiquetat molt»

La cantant catalana presenta 'D'una altra manera', àlbum que veurà la llum en directe el 16 d'abril a la Sala Paral·lel

Escoda presentarà el disc el 16 d’abril a la Sala Paral·lel
Escoda presentarà el disc el 16 d’abril a la Sala Paral·lel | ACN
Nació
03 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:42h
La cantant Mariona Escoda reivindica el seu primer disc després del seu pas pel programa Eufòria (i guanyar-lo), sent conscient de les etiquetes i els estereotips que li han caigut a sobre després del seu pas pel concurs de TV3. En una entrevista amb l’ACN, Escoda afirma que acaba de passar per un procés on l’han etiquetat molt i “volia sortir d’aquí” i experimentar amb l’àlbum que ara ha publicat.

"Tinc una part molt perfeccionista que intenta sempre comportar-se molt bé i ser una persona bona, però m’equivoco, soc gamberra i un desastre a vegades”, diu. La cantant presentarà el disc el 16 d’abril a la Sala Paral·lel. D’una altra manera s’ha gestat post-Eufòria.

La primera cançó Ara que ets aquí es va escriure a l’agost de l’any passat i Escoda explica que és el tema que més la representa. "Vaig sortir d’'Eufòria', vaig firmar amb Música Global i al juliol em van dir que a l’abril havia de presentar un disc”. La cantant tenia mig any per tirar endavant l’àlbum al temps que actuava a ‘El petit príncep’, a més de la universitat i les pràctiques. “He anat molt a contrarellotge i hem treballat una barbaritat”.

Escoda ha creat el disc juntament amb noms de la producció com Roger Rodés, Àlex Pérez i Alícia Rey. En algunes composicions, ha estat acompanyada per Manu Guix, Adrià Salas o Àlex Pérez. "M’he nodrit de gent que en sap molt més que jo a nivell de composició". La cantant arribava a l’estudi amb una melodia al cap o amb una temàtica o un referent i amb l’equip de producció anava construint la cançó. Confessa que si ho hagués hagut de fer sola no hauria arribat a nivell de temps.

A partir de la mateixa sonoritat, concepte i veu, que fa de fil conductor, Escoda aposta per un àlbum amb cançons molt diferents. “És un disc que toca molts pals i n’estic molt satisfeta, no és el que em pensava que faria, però és el que volia fer”. Escoda presentarà el disc el 16 d’abril a la Sala Paral·lel. Als concerts interpretarà cançons pròpies, tant noves com antigues, amb algunes versions perquè vol una "homogeneïtat al concert". Seran una actuació amb quatre músics i ella a l’escenari.

Arxivat a