Trias diu que els cotxes no tenen «res a veure» amb el canvi climàtic sinó amb la pol·lució

En una conferència organitzada pel diari Línia, ha defensat que "es barregen coses perquè gent de molt bona fe acabi apuntant-se a batalles que no són les mateixes"

Xavier Trias en una imatge d'arxiu.
Xavier Trias en una imatge d'arxiu. | David Zorrakino / Europa Press
Nació
31 de març del 2023
Actualitzat el 30 de juny a la 13:20h
L'exalcalde i candidat de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que els cotxes no tenen “res a veure” amb el canvi climàtic, sinó amb la pol·lució. “Qui es cregui que els cotxes són canvi climàtic, està equivocat”, ha dit en una conferència organitzada pel diari Línia. Segons ell, “es barregen coses i es creen grans confusions perquè gent de molt bona fe acabi apuntant-se a batalles que no són les mateixes”. De totes maneres, Trias ha defensat que "cal fer que els cotxes no generin pol·lució” i fer una “aposta clara” pel vehicle elèctric.
 
Les declaracions de Trias han causat diverses reaccions crítiques. Guille López, conegut pel moviment Eixample Respira i a la llista dels Comuns a la capital catalana com a independent, ha dit que "sembla Don Quijote lluitant contra els molins de vent" i que concep Barcelona com un "conglomerat d'autopistes destinades a facilitar l'ús del cotxe dins la ciutat". "Barcelona, com qualsevol altra ciutat de Catalunya, ha de poder ser ambiciosa, i no restar estancada en el passat", ha piulat.

També s'hi ha referit la regidora republicana Elisenda Alamany, la número dos a la llista encapçalada per Ernest Maragall. "La Barcelona que Trias imagina ja no existeix. És un passat que no tornarà", ha indicat a Twitter. La regidora ha afegit que aquest passat és un passat en què es qüestionaven causes del canvi climàtic i ha conclòs: "Pensava que estava superat, però veig que no".