Bou marxa de l'Ajuntament de Barcelona reivindicant les sardanes

El cap de files del grup del PP durant l'últim mandat ha reivindicat haver estat independent, respecte a les peticions del partit, per més que hagi estat "molt difícil"

El regidor del PP, Josep Bou, en el dia del seu comiat
El regidor del PP, Josep Bou, en el dia del seu comiat | ACN / Eli Don
31 de març del 2023
Actualitzat a les 16:20h
El regidor que ha encapçalat el grup municipal del PP durant l'últim mandat, l'empresari Josep Bou, ha acabat el seu pas per l'Ajuntament de Barcelona amb bromes, agraïments generalitzats i peticions particulars a Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i Junts. Així, Bou ha dedicat els últims segons del seu comiat a demanar als dos partits independentistes: "El millor per Catalunya és anar junts. Estar junts i anar junts de les mans. Tots. Que tots hi cabem, com una gran sardana, que és la dansa més vella de totes les danses que es fan i es desfan", ha dit, per tancar el seu torn i acomiadar-se definitivament del saló de plens.

Així ha acabat Bou la seva acció política municipal, després d'haver arribat a l'Ajuntament negant els vincles en el passat amb el partit ultradretà Fuerza Nueva, malgrat l'aparició de documentació que ho exposava. Durant aquests últims quatre anys, les tensions amb el partit han estat habituals, i això també ha influït en la no-repetició de la candidatura de Bou als pròxims comicis. "He estat independent i això ha estat molt difícil en política", ha reblat el regidor, que marxa abans d'hora per centrar-se en el món empresarial. També l'alcaldessa, Ada Colau, li ha reconegut que "realment" és "independent". En aquest sentit, ha recordat l'ocasió en què es va sumar de manera sorprenent a una declaració institucional per reclamar a les elèctriques que assumissin els deutes de les famílies vulnerables.

En les seves paraules, Bou ha dirigit també una petició al grup de BComú en pro del sector privat. En el seu to distès, els ha demanat "que facin camí, que ajudin als autònoms i als empresaris", arribant a dir "que són els únics que creen riquesa i llocs de treball". Alhora, ha expressat que se'n va "en pau, feliç i satisfet", i ha agraït el tracte de la resta de regidors de l'Ajuntament.

A l'altra banda de la seva intervenció s'ha trobat uns comentaris finals de la resta de grups polítics que s'han centrat a lloar l'autenticitat, el bon tracte i l'humor de Bou. Així, de manera unànime, ha quedat acomiadat entre paraules de Colau que li celebraven el seu tarannà "afectuós" i declaracions d'amistat del regidor Paco Sierra (Cs), que ha recordat el dia que van treure la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament. També Óscar Ramírez, del PP, ha apuntat que malgrat els estira-i-arronsa interns, "el balanç és positiu" pel que fa al pas de Josep Bou pel seu grup municipal.
Arxivat a