Desarticulat un grup criminal molt violent a Barcelona: eren multireincidents i atacaven de pressa

Especialitzats en robatoris amb força i violència, la banda utilitzava patinets elèctrics sostrets per desplaçar-se

La investigació es va iniciar el mes de gener
La investigació es va iniciar el mes de gener | Martí Albesa
Nació
31 de març del 2023
Actualitzat a les 8:44h
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal de multireincidents integrat per nou homes i una dona, d'entre 19 i 35 anys, especialitzat en robatoris violents, amb força i furts comesos a Barcelona. Els detinguts, que actuaven de manera organitzada, acumulen 103 antecedents des de l’estiu de l’any passat, alguns dels quals en d’altres països com França, Alemanya i Bèlgica.

La banda utilitzava patinets elèctrics sostrets per desplaçar-se al centre de la ciutat i fugir de pressa després de cometre les estrebades. A més, havien ocupat diversos immobles a Gràcia on rebien i distribuïen el material robat. La policia ha recuperat una trentena de mòbils sostrets, una bicicleta elèctrica i vuit patinets, entre altres objectes.

La investigació es va iniciar el mes de gener en el marc dels dispositius i patrullatges realitzats en el Pla Tremall de lluita contra la multireincidència al barri de Gràcia, quan es van identificar persones amb antecedents que havien ocupat diversos immobles que utilitzàvem per rebre i distribuir objectes sostrets procedents de la seva activitat delictiva diària.

El treball coordinat dels investigadors i els agents de seguretat ciutadana de la comissaria de Gràcia va permetre interceptar i recuperar una dotzena de telèfons mòbils sostrets pel grup. A partir de la detenció de la persona que duia els terminals i de les gestions d’investigació es va poder anar identificant la resta de membres del grup i els seus líders principals.
Arxivat a