Candidats a les eleccions municipals 2023 a l'Hospitalet de Llobregat: llista completa

Qui són els candidats a l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat? Coneix tots els qui es presenten a les eleccions municipals de 2023 de la ciutat

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, en una imayge d'arxiu
L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, en una imayge d'arxiu | Viquipèdia
31 de març del 2023
Actualitzat a les 16:29h

L'Hospitalet de Llobregat afronta unes noves eleccions municipals sense massa emoció. Núria Marín, elegida per majoria absoluta fa quatre anys, no espera massa competició i arrancarà la campanya amb l'objectiu de mantenir el control en solitari del consistori. Un cop arxivada la investigació sobre l'alcaldessa pel cas Consell Esportiu, el gran episodi de la legislatura, Marín tindrà com a principal rival Jaume Graells, excompany de partit i de govern, que serà candidat d'ERC.
 

Núria Marín, candidata del PSC a l'alcaldia

Regidora des del 1995 i alcaldessa des del 2008 agafant el relleu de Celestino Corbacho, res fa pensar que Marín pugui perdre l'alcaldia el pròxim 28 de maig. La incògnita és si el cas Consell Esportiu li pot fer perdre la majoria absoluta aconseguida el 2019 per la mínima, malgrat que la investigació ha quedat en res. La victòria de l'actual batllessa, però, sembla clara en una de les grans hegemonies socialistes al cinturó metropolità. De fet, els únics tres alcaldes de l'Hospitalet de Llobregat en democràcia han estat del PSC.
 

Jaume Graells, candidat d'ERC a l'alcaldia

ERC ha volgut aprofitar la batalla interna al PSC pel cas Consell Esportiu anant a buscar com a candidat Graells, qui va denunciar les presumptes irregularitats comeses pels llavors companys d'equip del govern municipal encapçalat per Marín. Amb un cap de cartell amb aquest historial, els republicans buscaran donar batalla al PSC, en una estratègia similar a la de Santa Coloma de Gramenet. L'objectiu serà millor els quatre regidors actuals i evitar que els socialistes revalidin la majoria absoluta. L'Hospitalet serà un dels vuit municipis en què ERC es presentarà amb EUiA.
 

Miguel García, candidat de Ciutadans a l'alcaldia

Ciutadans repeteix candidat quatre anys després. Miguel García tornarà a representar la formació taronja a l'Hospitalet de Llobregat després que el 2019 aconseguís colar-se com a tercera força amb tres regidors.Llavors, però, comptava amb un creixement de Ciutadans tant a Catalunya com a l'Estat que ara no és tal. Així doncs, el repte amb el partit d'Inés Arrimadas en dissolució i serà superar elllindar del 5% per mantenir representació al consistori.
 

Manuel Domínguez, candidat d'En Comú Podem a l'alcaldia

Els comuns estrenen candidat a l'Hospitalet de Llobregat amb Manuel Domínguez. En Comú Podem concorrerà per primer cop a les eleccions amb marca pròpia, ja que fa quatre anys va presentar-se en coalició amb Guanyem. L'objectiu, al fortí del PSC i amb la competència d'ERC, serà també mantenir representació al consistori després que fa quatre anys aconseguís tres regidors.
 

Sonia Esplugas, candidat del PP a l'alcaldia

El PP repetirà candidata a l'Hospital de Llobregat amb Sonia Esplugas. És actualment l'única representant de la formació popular al consistori, ja que als comicis de fa quatre anys només va superar el 5% dels vots per un 0,16%. Ara, però, amb Ciutadans en caiguda lliure i sense competència en l'espai de la dreta, el PP voldrà, com a mínim mantenir, i fins i tot millorar els resultats del 2019.
 

Teresa Rubio (Junts) i Mónika Tena (CUP), aspirants a l'alcaldia

Junts i la CUP, fora ara del consistori, lluitaran per superar la barrera del 5% que els obri les portes de l'ajuntament. Per part de la formació de Laura Borràs i Jordi Turull, presentaran Teresa Rubio per intentar millorar el 3,46% dels vots que van assolir el 2019. Pel que fa a la formació anticapitalista, presentarà Mónika Tena com a candidat després que fa quatre anys aconseguissin el 2% dels vots.
 

Dades de les eleccions del 2019 que va guanyar Marín (PSC)

Aquests van ser els resultats de les eleccions municipals del 2019 a l'Hospitalet de Llobregat, amb una participació del 57,48% de l'electorat que va escollir els 27 regidors:
  • Núria Marín (PSC): 14 regidors.
  • Antoni Garcia (ERC): 5 regidors.
  • Miguel García (Ciutadans): 4 regidors.
  • Ana M. González (En Comú Podem-Guanyem): 3 regidors.
  • Sonia Esplugas (PP): 1 regidor.