Ernest Maragall reivindica la llista del 28-M com «el millor mirall» de Barcelona

El candidat treu pit de la identitat del partit a la capital catalana

L'acte celebrat al passeig Lluís Companys
L'acte celebrat al passeig Lluís Companys | Sílvia Jardí - ACN
Nació
26 de març del 2023
Actualitzat a les 19:23h

L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat, aquest diumenge, la llista per a les eleccions municipals del proper 28 de maig, la qual ha reivindicat com "el millor mirall" de la ciutat. Ha posat èmfasi en la continuïtat com a sinònim "d'experiència i lideratge demostrat".

Elisenda Alamany repeteix com a número 2 i l'exconsellera de Justícia Ester Capella serà la número 3, uns noms que ja es van donar a conèixer fa uns dies. Aquest diumenge s'ha confirmat el que va avançar Nació: els llocs de sortida -a partir del 4- per a Jordi Castellana, Eva Baró, Jordi Coronas, Rosa Suriñach i Montserrat Benedí. D'ells ha indicat que demostrem "l'experiència guanyada i el lideratge demostrat" i ha destacat la repetició d'Alamany i Suriñach, de les quals n'ha destacat "l'experiència professional".

A banda, la candidatura inclou altres independents, com Maria Badet (11), experta en immigració i gènere; Enriqueta Duran (22), sindicalista i exmilitant del PSC; Juanjo Morales (24), activista veïnal per l'accessibilitat, i Santos Félix (25), referent LGTBI. "Em sento ben acompanyat i empès a conquerir la ciutat amb el cap i amb el cor i amb totes les conseqüències", ha manifestat Maragall i ha afegit que se sent "triomfant". "Estem en condicions de traduir aquesta voluntat de triomf en un projecte creïble que generi reconeixement i confiança", ha garantit.

El republicà ha tret pit de la identitat d'ERC a Barcelona: "Som molt diferents de la resta de forces polítiques que es presenten". I tot seguit ha carregat contra "l'esquerra que ja ha esgotat el seu recorregut; la dreta tradicional i moderada que ja va tenir la possibilitat de demostrar el que vol i el que no vol per la ciutat, i molt diferent d'una pseudoesquerra cada cop més aliada a forces conservadores", en referència als comuns, Junts i PSC.

Després que el candidat del PSC, Jaume Collboni, prometés bonificar fins a 500 euros el lloguer als joves de la ciutat si guanyava les eleccions, Maragall ha defensat impulsar polítiques d'habitatge sense participar en "subhastes". "A veure qui puja més en l'escala d'irresponsabilitat", ha retret el cap de llista d'ERC, que ha assegurat que ell pot "millorar amb el fons i la qualitat" les polítiques en aquest àmbit. Així, s'ha mostrat compromès a "donar resposta i sortida a la urgència de la joventut perquè tinguin la llibertat d'escollir on viuen".