El bisbe de Solsona presideix una missa per demanar pluja davant la sequera

La cerimònia, celebrada al municipi de l'Espunyola i amb la presència de 250 feligresos, s'ha completat amb una processó

El bisbe de Solsona, durant la missa.
El bisbe de Solsona, durant la missa. | Marc Trilla / Europa Press
Nació
26 de març del 2023
Actualitzat el 25 d'abril a les 18:28h
El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha presidit aquest diumenge una missa per demanar pluja davant la sequera a Catalunya, una cerimònia que ha tingut lloc a l'església de la Mare de Déu del Torrents-Parròquia de Corrà, al Santuari de la Mare de Déu dels Torrents, al municipi de l'Espunyola (Berguedà).

L'eucaristia ha començat cap a les 12.00 hores, ha tingut una durada d'una hora aproximadament i ha reunit uns 250 assistents, entre els quals l'alcalde de l'Espunyola, Albert Altarriba. En finalitzar la missa, els assistents han fet una processó encapçalada per la Mare de Déu al voltant de l'església, un recorregut que ha durat uns 20 minuts.

En unes declaracions a Europa Press, el regidor de l'Ajuntament de l'Espunyola Eduard Perarnau ha destacat que aquesta és una iniciativa popular i veïnal que també es va fer el 2008, "60 anys després que es fes per última vegada".

La missa s'ha celebrat després que dimecres el Parlament va aprovar un decret per afrontar la situació d'excepcionalitat per sequera a Catalunya, i el mateix dia en què el Govern ha estès el nivell 2 del pla Alfa de 18 comarques a 31, arran del risc elevat d'incendis.