Bojan Krkic, el nen prodigi destrossat per les expectatives

El davanter de Linyola posa fi a la seva carrera amb només 32 anys, deixant el record d'un jugador que va arrasar al futbol formatiu del Barça, però que es va quedar curt en fer el salt a l'elit

Bojan Krkic, fent un petó a l'escut del Barça mentre celebra un gol
Bojan Krkic, fent un petó a l'escut del Barça mentre celebra un gol | FCB
23 de març del 2023
Actualitzat a les 16:31h
Bojan Krkic ha posat fi aquest dijous a la seva carrera futbolística. Amb un acte des de les instal·lacions del Barça, el club de la seva vida, ha comunicat la decisió, que arriba de manera precoç, amb només 32 anys, perquè ja no té il·lusió pel futbol. En el record del davanter de Linyola queda un jugador que va batre tots els rècords a les categories formatives del club blaugrana, però que mai va poder complir les expectatives que li van caure a sobre en el moment de fer el salt a l'elit i que li van provocar fins i tot problemes d'ansietat.

De pare serbi -i també futbolista- i mare catalana, Bojan va arribar al Barça el 1999, amb només nou anys, i el seu talent ràpidament va fer entendre que era un nen prodigi. Sempre va jugar en categories superiors a les que li pertocava per la seva edat, i malgrat això encara avui dia és el màxim golejador de la història de la Masia, amb 423 gols reconeguts de manera oficial pel club, però que podrien arribar a ser més de 800.

Aquest ascens meteòric va cridar l'atenció del llavors tècnic blaugrana Frank Rijkaard, que el 2007 el va fer debutar amb el primer equip tant en Lliga com en Champions i ràpidament el va incorporar com un membre més de la plantilla. Aquell mateix any va marcar el seu primer gol a l'elit, convertint-se amb 17 anys amb el golejador més jove de la història del club, ara superat només per Ansu Fati. Un altre exemple de la promesa que era Bojan: avui dia segueix sent el jugador més jove en fer una assistència a la Champions.