Sánchez tanca victoriós la segona moció en contra i proclama l'aliança PP-Vox

El cap de l'executiu lamenta que Feijóo hagi passat del no de Casado a regalar l'abstenció als que volen "desestabilitzar" les institucions

Pedro Sánchez intervenint al Congrés dels Diputats durant la moció de censura
Pedro Sánchez intervenint al Congrés dels Diputats durant la moció de censura | Europa Press
22 de març del 2023
Actualitzat a les 12:22h

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sortit airós de la seva segona moció de censura en contra. Les dues les ha presentades Vox, una amb Santiago Abascal de candidat i l'altra amb Ramón Tamames, i totes dues han quedat derrotades. Sánchez ha lamentat que la primera es fes en el context de pandèmia i la segona en el de guerra i que busquin "desestabilitzar" el seu govern. Aquest dimecres ha aprofitat, de nou, per donar per feta i presentar com a sòlida l'aliança del PP amb els ultres de Vox.

Sánchez fins i tot ha tingut elogis per l'antecessor de l'"absent" Alberto Núñez Feijóo, l'anterior líder del PP Pablo Casado. I és que Casado va votar no a Abascal i aquest dimecres el PP s'ha abstingut "per respecte" a Tamames. "Ell va tenir una arrencada de lucidesa i de saber ser a lloc. Va dir que no volien ser com ells, i avui el líder absent de la dreta tradicional calla".

Sánchez ha fet notar que el silenci del PP "ho diu tot". I aquest tot és que el PP "necessitarà", als ajuntaments i a les comunitats autònomes, a Vox per governar. I que tal vegada també li caldrà per ser president d'Espanya. Patxi López ha precedit el seu cap de files dient que l'autèntica moció de censura ha estat de Vox al PP.
 

Crítica a Tamames

El líder del PSOE ha lamentat que Tamames no hagi tingut "respecte a la cambra" perquè no ha presentat un programa de govern clar (cosa que ell nega) i que els que asseguren promoure l'ordre no fomenten altra cosa que el desordre. Fins i tot ha titllat la iniciativa de "frau constitucional".