1 de 10
EMPRESA

La planta d'Ercros a Flix ja té nous ocupants

Gas Ibérica és la primera empresa que ocuparà els terrenys en el marc del procés de reindustrialització

El moment de la signatura de l'acord | Ercros
per Nació, Tarragona | 20 de març de 2023 a les 19:05 |
El Grup Gas Ibérica serà la primera empresa que ocuparà els terrenys de l'antiga fàbrica d'Ercros a Flix, en el marc del procés de reindustrialització de la planta. En un comunicat emès aquest dilluns, Ercros ha explicat que l'empresa té per objectiu dur a terme activitats d'envasament i emmagatzematge de fluids refrigerants i productes gasosos.

Ercros facilitarà a Gas Ibérica serveis generals, com ara el subministrament d'aigua de serveis, vigilància interna i externa, control d'entrades i sortides de persones i vehicles, aparcament, vestuaris i serveis sanitaris.


Per la seva banda, Ecologistes en Acció dubta de "la viabilitat" de fer una planta de producció d'hidrogen i amoníac verd al polígon químic de Flix, a la Ribera d'Ebre. L'entitat ecologista alerta que la producció d'hidrogen verd i amoníac verd no té "un marc normatiu prou desenvolupat" i considera que tindrà un impacte ambiental important "sobre el territori", fet pel qual confia que la ponència ambientant "el tombi". Ecologistes en Acció presentarà al·legacions quan s'obri el període per fer-ho.

Com avança l'entitat en un comunicat, van rebre una petició del Govern, des de l'oficina de Medi Ambient, fa un mes, per "pronunciar-se sobre el projecte" de producció d'hidrogen (H2) i amoníac (NH3) verds al complex químic de Flix, una implantació industrial que es podria fer oficial aquest dilluns a la tarda. L'organització ha enviat un document a la Generalitat on detalla "els dubtes sobre la viabilitat del projecte" que se li plantegen.


L'ús de l'amoníac verd com a fertilitzant, per a Ecologistes en Acció suposa "una visió desfasada" de la química "sense visió ecològica" i que construir plantes de producció i emmagatzematge d'H2, "un producte volàtil i corrosiu", i d'NH3 a Flix requerirà una "hidroducte de 24,8 quilòmetres" i una línia d'alimentació elèctrica que transcorrerien per diferents termes municipals i espècies protegides, com l'àguila cuabarrada.

Per abastir la planta d'electricitat, segons els ecologistes, el projecte preveu abastir-se de la xarxa general de distribució, d'una banda, i d'un nus de connexió a la xarxa elèctrica situat a la central nuclear d'Ascó I i II. Aquest nus estaria lligat a un complex eòlic projectat a les serres de Terol -amb 4 parcs eòlics anomenats Céfir-, i ho faria a través d'una línia d'alta tensió (LAT) de nova creació.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació