1 de 10
alimentació

Revelen l'ingredient per fer una magdalena perfecta: és bona i saludable

Un estudi de la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia assegura que la seva recepta pot reduir el risc de patir malalties cròniques

Unes magdalenes, en una imatge d'arxiu | Unsplash / Yehor Milohrodskyi
per Nació, Barcelona | 20 de març de 2023 a les 13:10 |
Un estudi ha definit la magdalena perfecta, és a dir, que tingui un bon sabor i que a la vegada sigui saludable. Segons aquesta investigació feta per la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia i publicada a la revista Foods, hi ha un component que és clau per aconseguir-ho i que té a veure amb una flor.

El producte ha estat batejat com a "Roselle" i l'element clau és l'extracte del calze de les flors d'una planta tropical que rep el nom d'Hibiscus Sabdariffa, també coneguda com la rosa de Jamaica, el cànem de Guinea o la rosa d'Albisina. El benefici per a la salut es produeix pels compostos bioactius de la flor, com polifenols, flavonoides, betaïna i àcid d'hibisc.


Tots aquests components, segons els autors de l'estudi, es podrien utilitzar per a crear nous productes i aliments més sans, fet que ajudaria a reduir especialment el risc de patir malalties cròniques. El fet de ser una magdalena que conté alts nivells d'antioxidants també ajuda a prevenir els processos de l'organisme que poden danyar les membranes cel·lulars o el material genètic de les cèl·lules.

A banda d'aquesta recepta de magdalena amb el component de la flor d'hibiscs, alguns dels aliments que ja contenen molts antioxidants i que serveixen com a prevenció d'aquests problemes de salut són la fruita, el suc, el vi, el cacau, el , el cafè, les verdures, els cereals integrals o les llegums.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Arxivat a:
Societat, magdalena
Participació