Maragall culpa el model econòmic de Barcelona del declivi del català

L'alcaldable d'ERC diu que el període de govern de Trias (2011-2015) va ser el "punt d'inflexió, en negatiu", per a la llengua, i llança set propostes per revifar-lo

Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu
Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu | ACN
Nació
19 de març del 2023
Actualitzat el 20 de març a les 8:54h


El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest migdia que el seu programa electoral inclourà un pla d'entorn per a promocionar el català, seguint els passos de la campanya impulsada per la Generalitat. En aquest sentit, Maragall, proposa que la Diputació de Barcelona formi part del Consorci per a la Normalització Lingüística i que actuï com a motor actiu de la ciutadania.

L'alcaldable proposa, també, impulsar un programa que impliqui tots els equipaments, com escoles o biblioteques, crea ur comissionat per la llengua que depengui de l'alcaldia i que treballi el contingut de l'oficina per la llengua, utilitzar el català com a llengua preferent en tots els àmbits institucionals, fer complir les clàusules lingüístiques en la contractació pública, garantir que la publicitat de l'Ajuntament a tot arreu sigui sempre en català i acompanyada d'altres llengües, i que es generin ajudes als comerços i empreses que atenguin en català.

Maragall considera que el període de govern del 2011-2015, amb Xavier Trias al capdavant, va ser el "punt d'inflexió, en negatiu, per a la nostra llengua". Per això, a més de constatar-ho, l'alcaldable creu que cal recuperar "l'esma, l'ambició i la responsabilitat col·lectiva, i principalment institucional" de la ciutat de Barcelona.

Maragall acusa Colau de fer servir les "fake news" per "parlar d'ella mateixa"
En declaracions davant de la biblioteca Francesc Candel, Ernest Maragall també s'ha referit a la polèmica pel missatge viral sobre l'empadronament irregular de persones magribines i que l'Ajuntament de Barcelona ja ha denunciat. Tot i que l'alcaldable celebra la denúncia, ha acusat l'alcaldessa, Ada Colau, d'aprofitar aquesta fake new "per parlar d'ella mateixa", una actitud "reconeguda".