Possible reculada de l'Ajuntament de Barcelona: els 30 km/h, només en horari lectiu

El consistori d'Ada Colau encarrega un informe per avaluar la possibilitat d'incrementar la velocitat màxima

Radar de 30 quilòmetres per hora en una zona escolar
Radar de 30 quilòmetres per hora en una zona escolar | Adrià Costa
Nació
17 de març del 2023
Actualitzat a les 12:42h
L'Ajuntament de Barcelona ha encarregat un informe jurídic per avaluar la possibilitat de passar de 30 km/h a 50 km/h el límit de velocitat en alguns entorns escolars fora de les hores lectives. Segons ha avançat RAC1 i han confirmat fonts municipals a l'ACN, la gerència d'Ecologia Urbana, que dirigeix la tinenta d'alcalde Janet Sanz, ha encarregat un estudi jurídic per determinar si és possible fer el canvi. Actualment, no hi ha cap precedent a la ciutat de radars que efectuïn una discriminació horària o de calendari, per la qual cosa s'ha sol·licitat l'informe que concreti si és viable adoptar la mesura.

La tardor passada l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa 17 nous radars a la ciutat, 12 en entorns escolars i els altres cinc en punts negres de la xarxa viària urbana. Les sancions als conductors que sobrepassen els 30 km/h es van començar a imposar el mes de gener passat.

Les primeres dades facilitades per l'Ajuntament fa unes setmanes indiquen que els 17 radars multen cada dia uns 686 infractors. Algunes entitats com el RACC ja havien advertit de la conveniència d'eliminar la restricció dels 30 km/hora fora de l'horari escolar, a les nits, caps de setmana o dies de vacances.

Arxivat a