Indignació al metro per la invitació de dos països a una cimera a Barcelona

Sindicats del transport públic mostren el seu rebuig i exigeixen una "rectificació pública" pel fet que es convidi els Emirats Àrabs i l'Aràbia Saudita

Una estació de metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu
Una estació de metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Josep Lluís Escudero
Nació
16 de març del 2023
Actualitzat a les 14:31h
Indignació al metro de Barcelona. Els sindicats d'aquest transport públic consideren "inacceptable" que la capital catalana hagi convidat els Emirats Àrabs i l'Aràbia Saudita al Global Public Transport Summit, la cimera internacional de transport públic que se celebrarà a la capital catalana el pròxim mes de juny.

En un comunicat, la Coordinadora Internacional del Sindicat de Metros manifesta el "rebuig i la indignació" pel fet que es doni "espai i paraula" a representants de països "on la llibertat de les dones és nul·la, reprimida i restringida per llei". "És una aberració que no podem consentir ni normalitzar", subratlla el comunicat.

Els sindicats demanen una "rectificació pública" i avisen que, si no es duu a terme, faran "accions públiques i directes" en contra del congrés i dels seus organitzadors. Així mateix, assenyalen a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com a amfitrió del congrés i denuncien que permeti la presència d'aquests països.

Arxivat a