Brot de sarna a la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona

Els responsables de la UB activen el protocol previst per a aquestes situacions i ja es netegen les zones afectades

L'edifici històric de la Universitat de Barcelona.
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona. | UB
Victor Rodrigo
16 de març del 2023
Actualitzat a les 12:37h
La Universitat de Barcelona ha detectat un brot de sarna que afecta diversos estudiants de la Facultat de Matemàtiques. La sarna és un trastorn i una infecció a la pell que provoca una picor molt forta que s'agreuja a la nit, l'aparició de granellades amb bonys que contenen escames o petites ampolles, i petites corbes inserides a la pell provocades pels àcars. Segons ha explicat la UB a betevé, hi ha sis estudiants afectats. La sarna es pot propagar de manera ràpida si no s'actua i per això la universitat ja ha actuat en conseqüència.

Han activat el protocol previst per a aquestes situacions i casos, a més d'iniciar la neteja de les zones afectades amb lleixiu, un procediment que es realitzarà durant 12 dies. L'Agència de Salut Pública remarca que desinfectar les zones afectades és bàsic per erradicar l'àcar que provoca la sarna. Aquesta és provocada per uns paràsits que s'allotgen sota la pell entre el derma i l'epidermis fent coves i cavernes. El seu tractament és complicat per aquest mateix motiu.

L'Agència de Salut Pública va detectar més d'una trentena de brots de sarna a Barcelona -és a dir, com a mínim, dues persones contagiades- durant el 2022, una dada que superava tots els casos detectats només el 2019 i, amb escreix, les de 2018. Els brots de sarna a la capital catalana ja preocupaven llavors les autoritats sanitàries: el 2021 es van detectar fins a 39 brots, una xifra que es pot veure superada per la inèrcia d'aquest any.

Com et pots infectar de la sarna?

És difícil i el seu contagi no es produeix al mateix nivell que el coronavirus o que els altres virus. En primer lloc, la sarna no ho és, és un paràsit. Per a poder agafar-lo es requereix d'un contacte constant en una zona afectada -per exemple, un teixit, una superfície o un objecte en contacte amb la pell, com un sofà- o per transmissió sexual. La sarna no s'agafa així com així.
 
Arxivat a