Barcelona arrabassa a Madrid el congrés d'eSports més gran d'Europa

La capital catalana acollirà el Global Esports Summit (GES) a partir d'aquest 2023, un esdeveniment amb més de 900 especialistes de 30 països del món

L'escenari de gaming del SAGA, un dels festivals del sector, a Catalunya
L'escenari de gaming del SAGA, un dels festivals del sector, a Catalunya | Plataforma per la Llengua
Victor Rodrigo
16 de març del 2023
Actualitzat a les 14:10h
Barcelona acollirà aquest 2023 i els pròxims anys el congrés d'esports electrònics i competitius més important d'Europa. Segons ha avançat TOT Economia, el Global Esports Summit (GES) s'estableix a partir d'ara a la capital catalana amb l'esdeveniment que reuneix professionals del sector dels eSports de tot el planeta. El congrés compta amb la implicació d'uns 900 especialistes de fins a 30 països del món en una indústria que creix sense aturador a tots els racons del planeta. Té un important focus a Catalunya, com vam explicar en aquest reportatge, i especialment a Barcelona. Per això mateix, la capital catalana era un aparador molt atractiu per un sector que té una presència immensa a la ciutat.

Per situar en xifres: els eSports, en conjunt, acumulen uns 600 milions d'espectadors a tot el planeta i mou més de mil milions de dòlars anuals, tal com assenyala TOT Economia. Barcelona acollirà la tercera edició del Global Esports Summit, que se celebrava anteriorment a Madrid. Un dels motius del canvi de ciutat és l'èxit de l'edició temàtica GESX, un braç de l'edició general del GES, que es va celebrar el desembre a Barcelona. 

Segons la informació publicada, les institucions, entitats i marques establertes a la capital catalana van acollir aquesta edició temàtica amb gran interès. La comunitat dels videojocs, especialment del més exitós a nivell d'eSports com el League of Legends, és immensa a Catalunya. Barcelona i municipis del seu entorn, com Sant Cugat, són un dels centres neuràlgics dels videojocs a nivell de fans, empreses i comunicació.
 

Dos escenaris mítics de l'LVP Foto: Mediapro


Clubs com el de KOI (amb Gerard Piqué i Ibai Llanos implicats), la presència de la Lliga de Videojocs Professionals (LVP) propietat de Mediapro i el gruix immens de fans, creadors de contingut o la nova lliga professional catalana Gamesports Electrònicsofereix un escenari atractiu per a la GES.

Barcelona té molt més múscul que Madrid en aquest sector, encara que la capital espanyola sigui la seu de cites importants per al món dels videojocs com la Gamergy. L'arribada de la GES a Barcelona ha estat possible, en part, gràcies a la mediació de la Fundació PuntCat

Arxivat a