1 de 10
Drets bàsics

El Pla de Barris barceloní arriba a dos de cada tres veïns

Des del 2017, l'Ajuntament calcula que ja hi ha hagut 247.877 persones de 23 zones diferents beneficiades d'alguna manera per un projecte que va des d'oferir extraescolars d'art gratuïtes a rehabilitar finques

Imatge d'arxiu del Barcelona | Ajuntament de Barcelona
per Nació, Barcelona | 15 de març de 2023 a les 19:00 |
El Pla de Barris de Barcelona ja ha impactat, d'una manera o una altra, en 247.877 persones, des del 2017. És una de les dades que ha presentat l'Ajuntament aquest dimecres, fet que representa haver beneficiat dos de cada tres veïns dels 23 barris on ja s'ha implementat aquesta eina que busca corregir mancances socioeconòmiques a les zones amb menys recursos de la ciutat.

Aquest programa municipal, finançat amb 300 milions d'euros, planteja accions que van des des d'oferir places d'extraescolars artístiques i científiques gratuïtes (2.317) fins a la rehabilitació de 86 finques. El Pla de Barris, una proposta catalana reactivada pel govern Colau, també compta dins de les seves actuacions la pacificació d'alguns entorns escolars o els programes d'ocupació, dels quals s'han beneficiat 5.500 persones, segons detallen les dades municipals. 


El regidor del Pla de Barris, Jordi Martí, ha ressaltat també que s'ha millorat les condicions de salut de la població de les zones on s'ha desplegat la iniciativa. Així, s'ha exposat que ha augmentat un 21,7% la salut percebuda entre les dones, el sector de la població on més s'ha notat l'impacte positiu del pla.


Així, tot i que el total de persones beneficiades hagin estat prop de 250.000, aquestes xifres s'han de dividir. D'una banda hi ha les famílies que han estat participants directes d'alguna acció o programa concret, que això inclou uns 111.000 veïns. I d'altra banda hi ha un afegit de 137.000 persones més que, tot i no formar part directa d'aquestes actuacions, són famílies beneficiades d'alguna forma pels projectes educatius dins l'escola i pels projectes d'ocupació o conciliació.

Pel que al repartiment per àrees, els 300 milions d'euros destinats al Pla de Barris han prioritzat les intervencions urbanístiques a l'espai públic (113 milions d'euros), per davant de les oportunitats educatives (65) i els drets socials (49). De prop, les segueixen la carpeta d'habitatge (43) i l'ocupació i activació econòmica (31). Territorialment, les zones on s'ha desplegat la iniciativa són els barris de l'eix Besòs, el districte de Ciutat Vella, Marina i alguns punts d'Horta-Guinardó

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació