1 de 10

La UAB guanya una nova connexió en bicicleta

El carril bici entre el campus i Badia del Vallès té 750 metres lineals, creua el riu Sec i salva un desnivell de 42 metres

El nou carril bici entre Badia i la UAB | AMB
per Nació, Sabadell | 15 de març de 2023 a les 19:04 |
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha guanyat un altre accés en carril bici -que se suma el que ja existeix des de Cerdanyola-, el qual s'ha posat en marxa aquest dimecres des de Badia. De fet, aquest enllaç fa que també quedin connectats els dos municipis vallesans.


Són 750 metres de via, tant per a vianants com per a bicicletes, que s'agafa a l'avinguda Mediterrània, a l'altura del Parc de la Segona República, a Badia. Una passarel·la passa per sobre del riu Sec i segueix per sota el pont de la C-58 i enfila fins al campus de Bellaterra, a l’aparcament de la Facultat de Lletres.

En total salva un desnivell de 42 metres i es tracta d'un tram ràpid i segur. Forma part de la xarxa metropolitana Bicivia que impulsa l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que és “un node estratègic”, ha indicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.


I és que la voluntat és enllaçar en un futur amb Barberà i des d'aquí pugui unir-se amb Bicivia 6, cosa que es traduiria en empalmar aquesta part del Vallès Occidental amb el Besòs –Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs- i Barcelona. Mentre que gràcies a la connexió amb la UAB s'enllaça amb l'eix Bicivia 9, que concentra el centre de Cerdanyola, el Parc de l’Alba i Sant Cugat.
 

Un ciclista accedint al campus de Bellaterra. Foto: AMB


L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha afirmat que de ben segur “aquest carril no només impulsarà l’ús de mitjans de transport sostenibles sinó que ens apropa més entre nosaltres”.

L'obra va arrencar el març de 2022 i ha tingut un cost de 845.813,99 euros i l'han finançat els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, l’Ajuntament de Badia i l’AMB. Forma part del pla d’inversions metropolità 2020-2023 de l’entitat metropolitana.
 

Augment de la xarxa Bicivia

Entre 2019 i 2021 la xarxa Bicivia ha experimentat una crescuda del 49% -un 34% de bicicletes i 123% de vehicles de mobilitat personal-. El projecte està executat en un 60%, amb nou eixos i més de 500 quilòmetres.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació