1 de 10
acord històric

L'Escolania de Montserrat crearà un cor mixt per primer cop en els seus mil anys d'història

S'anomenarà Cor de cambra de l’Escolania de Montserrat, incorporarà veus femenines i cantarà un cap de setmana al mes

L'Escolania de Montserrat tindrà un Cor de cambra que admetrà noies | AbM
per Nació, Barcelona | 15 de març de 2023 a les 07:20 |
L'Escolania de Montserrat crearà un nou cor, format per nois i noies de 17 a 24 anys, que s'anomenarà Cor de cambra de l'Escolania de Montserrat. Els seus integrants estaran en etapa de formació -serà un cor no-professional- i, per aquest fet, si bé seran més grans que els actuals, podran ser considerats igualment escolans i escolanes, aniran vestits amb saia i roquet, i quedaran inscrits en el llibre oficial de vesticions. El seu director serà en Pau Jorquera, actual sotsdirector musical de l'Escolania. El monjo Efrem de Montellà ha explicat que moltes famílies demanaven perquè no s'incloïen nenes a l'Escolania i per "donar resposta a aquesta demanda", han decidit crear el Cor de cambra.

El nou Cor de Cambra cantarà un cap de setmana al mes i ho farà en paral·lel a l'actual Escolania: sempre que aquest nou cor canti a Montserrat, els escolans actuals descansaran i podran passar més temps amb les seves famílies. El nou Cor participarà dels actes litúrgics del Santuari, com fa habitualment l'Escolania, un cap de setmana cada mes: cantaran la Salve Regina i el Virolai i a l'ofici de Vespres de dissabte, i a la Missa Conventual de diumenge. Les noies i els nois que el formin tindran l'oportunitat de cantar a la litúrgia de Montserrat i de formar-se en diversos aspectes relacionats amb la tècnica vocal, la vivència espiritual, l'entorn natural o la cultura, a través d'activitats organitzades per persones vinculades a l'Escolania i a la comunitat benedictina.


La voluntat del Monestir és que aquest nou Cor de cambra comenci a cantar a partir del curs vinent, 2023-2024. Per formar-ne part, anualment es farà una selecció de cantaires mitjançant unes audicions. Les primeres seran els propers dissabtes 27 de maig i 3 de juny de 2023. Els aspirants hauran de complir els requeriments de formació següents: bon nivell de lectura musical, experiència en cant coral, ser sensibles al fet religiós cristià i també es valorarà positivament que estiguin cursant estudis de cant. Aquest projecte va dirigit a joves estudiants de música, de cant, de direcció i de disciplines relacionades.

Els qui hi estiguin interessats poden demanar informació a través de l'adreça de correu-e escolania@escolania.cat.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació