ERC tanca files amb l’anunci Rufián-Campuzano: «Ja s’han donat totes les explicacions»

Vilalta carrega contra Junts i el PSC per les crítiques: "Aquells que fan més escarafalls, en altres moments han utilitzat les institucions en benefici propi"

Oriol Junqueras i Gabriel Rufián en un acte de Santa Coloma.
Oriol Junqueras i Gabriel Rufián en un acte de Santa Coloma. | Lorena Sopena / EP
14 de març del 2023
Actualitzat el 15 de març a les 8:55h
ERC no farà autocrítica després de la polèmica generada per l'anunci de Gabriel Rufián i Carles Campuzano sobre una segona residència a Santa Coloma de Gramenet. L'oposició en bloc ha sortit a demanar la compareixença del conseller de Drets Socials, i no descarta, fins i tot, reclamar la dimissió del conseller. Els d'Oriol Junqueras, però, consideren que no n'hi ha per a tant, tanquen files amb l'anunci, i asseguren que el conseller, en cap cas, ha de dimitir: "Ja s'han donat totes les explicacions", ha sentenciat aquest dimarts la portaveu d'ERC, Marta Vilalta.

La polèmica s'ha originat arran d'un tuit i vídeo d'ERC Santa Coloma que assegurava que Rufián i Campuzano han acordat una segona residència al municipi si els republicans són decisius en el següent mandat. L'allau de crítiques ha arribat a ser tal, que Rufián va sortir el vespre del dilluns a matisar que el que anunciaven era que, si governen, construiran la residència i traspassaran la seva gestió pública a la Generalitat. "Això és el que farem. Tota la resta és intoxicació. I nervis, molts nervis".