1 de 10
alerta alimentària

Demanen no consumir oli de nou marques per no tenir registre sanitari

Els productes han estat venuts a Andalusia i Extremadura, però no es descarta que també s'hagin comercialitzat a la resta de l'Estat

Nou marques d'oli d'oliva, retirades del mercat | EP
per Nació, Barcelona | 13 de març de 2023 a les 09:48 |
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha avisat que l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN), a instàncies de les autoritats sanitàries d'Andalusia i Extremadura, ha intervingut nou marques d'oli d'oliva per no tenir registre sanitari i, per tant, que queden fora de control oficial. Els productes s'han venut en aquestes dues comunitats, però no es descarta que també s'hagin comercialitzat a la resta de l'Estat de manera presencial o en línia.

Les nou marques intervingudes són Acebuche, Virgen del Guadiana, Cortijo del Oro, La Campiña de Andalucía, Galiaceite 2022, La Abadía, Villa de Jerez, Don Jaén Aceite 2019, Imperio Andaluz. Els productes, venuts en mercats ambulants, benzineres i magatzems de distribució han estat immobilitzats per les autoritats competents per ser sotmesos a exàmens analítics.

 

Es tractaria de garrafes de cinc litres que es venien per un preu proper als 22 euros. Als olis retirats s'aprecien característiques alterades de sabor, olor, color i consistència, però segons l'AESAN no sembla que hi hagi riscos per a la salut derivats de la seva ingesta. Tot i això, en cas d'haver-ho consumit, l'OCU recomana posar-se en contacte amb el centre de salut perquè informi sobre l'evolució de l'alerta i les actuacions que cal dur a terme.

Altres notícies que et poden interessar

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació