1 de 10
salut

Aquest és el nombre de passos que cal fer al dia per reduir el risc cardíac

Caminar 500 petjades més del que ja es fa habitualment per necessitat de desplaçament pot tenir un efecte molt positiu en la salut

Dues persones caminant per un pas de peatons | Unsplash / Ryoji Iwata
per Nació, Barcelona | 9 de març de 2023 a les 09:38 |
Un nou estudi ha descobert que caminar 500 passos addicionals al dia -a banda dels que ja es fan habitualment per necessitat de desplaçament-, o el que seria aproximadament 400 metres, s'associa amb la reducció d'un 14% del risc de malaltia cardíaca, ictus o insuficiència cardíaca. Així ho ha revelat una investigació preliminar presentada a les sessions científiques 2023 d'Epidemiologia, Prevenció, Estil de Vida i Salut Cardiometabòlica de l'Associació Americana del Cor.

"Els passos són una forma senzilla de mesurar l'activitat física, i un nombre més gran de passos diaris s'associa amb un menor risc de patir un problema relacionat amb malalties cardiovasculars en adults grans", segons assenyala Erin E. Dooley, professora d'epidemiologia a la Universitat d'Alabama (Estats Units) i investigadora principal de l'estudi. La majoria dels estudis s'han centrat en adults de mitjana edat amb objectius diaris de 10.000 o més passos, que poden no ser assolibles per a la gent gran.


Els investigadors han analitzat les dades de salut de 452 participants que van utilitzar un acceleròmetre similar a un podòmetre, col·locat al maluc, que mesurava els seus passos diaris. Segons l'anàlisi, els adults que feien 4.500 passos al dia tenien un 77% menys de risc de patir una malaltia cardiovascular dels qui feien menys de 2.000 passos al dia. Cada 500 passos addicionals donats al dia es van associar de manera incremental amb un 14% menys de risc de malaltia al cor.

"És important mantenir l'activitat física a mesura que envellim, però els objectius de passos diaris també han de ser assolibles. Ens va sorprendre descobrir que cada 400 metres addicionals, o 500 passos de més, tenia un benefici tan fort per a la salut del cor", ha subratllat Dooley.


Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació