El Govern es compromet a completar enguany el desplegament de la llei de canvi climàtic

Es constitueix la Taula Social del Canvi Climàtic amb representants locals, econòmics i ambientalistes

Reunió de constitució de la Taula Social del Canvi Climàtic
Reunió de constitució de la Taula Social del Canvi Climàtic | Arnau Carbonell / Govern
Nació
02 de març del 2023
Actualitzat a les 18:13h
La llei catalana de canvi climàtic es va aprovar l'1 d'agost del 2017, just dos mesos abans del referèndum. L'aplicació de l'article 155, un recurs d'inconstitucionalitat i la lentitud del Govern en aplicar-la ha provocat que quasi sis anys després no s'hagi completat el seu desplegament. El president Pere Aragonès s'ha compromès a fer que sigui una realitat aquest 2023, precisament en la constitució de la Taula Social del Canvi Climàtic, un dels òrgans de participació previstos en el text legal.
 

Una seixantena de representants

La Taula Social del Canvi Climàtic s'ha reunit aquest dijous per primera vegada amb una seixantena de representants d'entitats socials, econòmiques, ambientalistes i del món local. El president de la Generalitat ha encapçalat la trobada i ha assegurat que la idea és “posar en comú totes les veus i mirades” i escoltar els diversos actors davant de l'emergència climàtica. En aquest sentit, Aragonès ha advertit que els seus efectes ja són una realitat actual, com lasequera extrema que ha portat el Govern a declarar l'excepcionalitat aquesta setmana.

El president ha explicat que per reforçar la tasca de la taula constituïda aquest dijous, la llei de canvi climàtic també preveu la constitució d’una Comissió Interdepartamental del Canvi Climàtic. “Ha de donar resposta a la necessitat de màxima coordinació a les polítiques del Govern perquè aquesta transformació ambiental que hem d’impulsar arribi al conjunt de les polítiques públiques”, ha assegurat Aragonès.

 

L’Assemblea Ciutadana, aquesta tardor

En el transcurs de la reunió, la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha parlat del llenguatge i les evidències del canvi climàtic. La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya, ha exposat diferents dades i indicadors i ha presentat l’Assemblea Ciutadana pel Clima, que estarà integrada per més de 100 persones, seleccionades per constituir una mostra representativa de la població catalana, d’acord amb criteris d’estratificació socioeconòmics i territorials. Aquest altre òrgan de participació, també previst a la llei de canvi climàtic, serà una realitat a la tardor.