Quins serveis de salut mental hi ha a Barcelona?

Barcelona disposa de diferents serveis municipals especialitzats per escoltar, atendre i acompanyar en cas de malestar emocional o problemes de salut mental

Barcelona disposa de serveis municipals de salut mental
Barcelona disposa de serveis municipals de salut mental | Ajuntament de Barcelona
Nació
27 de febrer del 2023
Tristesa, por, ansietat, malestar a l’hora de menjar o dormir. Al llarg de la vida tots podem patir malestar emocional o problemes de salut mental. A la ciutat de Barcelona i a tots els seus districtes, hi ha diferents serveis municipals especialitzats i concebuts per escoltar-vos, atendre-us i acompanyar-vos.

Us presentem quins recursos hi ha, tots gratuïts i oberts a tothom.
 

Konsulta’m

 A qui s’adreça? A joves d’entre 12 i 22 anys.
 Quins serveis ofereix? Konsulta’m és un servei gratuït de suport psicològic especialitzat per atendre de manera preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental del jovent.
 Com m’hi puc dirigir? Els punts Konsulta’m per a joves i adolescents obren una tarda a la setmana en un casal o un espai de proximitat amb activitats juvenils. N’hi ha un a cada districte. També s’hi pot trucar o escriure un correu electrònic.
 On són els punts Konsulta’m?Els trobareu en aquest enllaç.
 

Konsulta’m +22

 A qui s’adreça? A totes les persones de més de 22 anys.
 Quins serveis ofereix? És un servei de suport psicològic gratuït per atendre el patiment psicològic i els problemes de salut mental. També ofereix assessorament en temes de salut mental a professionals que treballen en el teixit comunitari.
 Com m’hi puc dirigir? Hi ha un punt Konsulta’m +22 als districtes de Sant Martí, Sant Andreu, Nou Barris, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. També s’hi pot trucar o escriure un correu electrònic. Els trobareu en aquest enllaç.
 

“Aquí t’escoltem”

 A qui s’adreça? A joves d’entre 12 i 20 anys.
 Quins serveis ofereix? És un servei d’escolta i d’acompanyament. Ofereix un servei de suport individual i confidencial.
 Com hi puc demanar hora o fer-hi una consulta? Podeu demanar-hi hora o enviar-hi una consulta a l’adreça de correu electrònic: [email protected].
 Altres serveis de l'”Aquí t’escoltem”: organitza periòdicament activitats grupals, tallers i espais de reflexió on poder parlar de sentiments i emocions, resoldre conflictes i treballar l’autoestima, el respecte i l’assertivitat.
 On puc consultar les activitats que ofereix i inscriure-m’hi? Trobareu informació sobre totes les activitats d’aquest trimestre en aquest enllaç.
 Com m’hi puc dirigir? Trobareu informació i l’adreça dels diferents punts “Aquí t’escoltem” en aquest enllaç.
 

Centre per a Famílies amb Adolescents

 A qui es dirigeix? A pares, mares o tutors/es d’adolescents.
 Quins serveis ofereix? Ofereix informació, formació i orientació individual i grupal per millorar l’acompanyament als fills adolescents, revisar i reorientar la funció parental i proporcionar eines, recursos i experiències.
 I els adolescents d’aquestes famílies, on es poden adreçar? Els punts “Aquí t’escoltem” treballen en estreta relació amb el Centre per a Famílies amb Adolescents.
 

Xat de suport emocional

 A qui s’adreça? A joves d’entre 14 i 25 anys.
 Com funciona? A través de l’aplicació de WhatsApp, s’ofereix un xat de suport emocional confidencial amb un professional.
 Quin n’és el telèfon? 679 333 363.
 Quan puc contactar-hi? El servei està actiu cada dia de l’any durant les 24 hores del dia.
 

Telèfon gratuït d’atenció per a la prevenció del suïcidi

 Com funciona? És un telèfon gratuït que funciona cada dia de l’any durant les 24 hores per atendre totes les trucades en què es presentin idees o conductes suïcides.
 Quin és el telèfon? 900 925 555.
 Hi ha algun punt d’atenció presencial on adreçar-me? L’Espai Barcelona Cuida, c. Viladomat, 127. És un punt d’atenció pensat per atendre familiars, amistats i persones de l’entorn laboral de les persones amb risc de suïcidi i està gestionat per l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS) i Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS). El telèfon de contacte és 934 132 121.
 

Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona

 Quins serveis ofereix? En situacions sobtades d’urgència o emergència, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona ofereix atenció psicosocial i psicològica immediata.
 Com hi puc contactar? Atén a tota hora, gratuïtament, al 900 703 030.