1 de 10
Ciberseguretat

Els experts en ciberseguretat recomanen no connectar-se a xarxes públiques de wifi

També recomanen apagar el senyal als dispositius mòbils i mantenir actualitzades les últimes versions en seguretat

Un punt wifi gratuït a Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
per Nació, 18 de febrer de 2023 a les 17:37 |
Avui dia, la majoria de domicilis comptem amb xarxa wifi per a connectar-se a Internet de forma ràpida i segura. S'ha convertit en un imprescindible, però moltes vegades, quan sortim de casa no ens desconnectem i tendim a buscar xarxes públiques per continuar gaudint de continguts i utilitzar les aplicacions. Amb tot, els experts en ciberseguretat afirmen que les xarxes públiques no són segures i que les hem de fer servir amb especial atenció.

L'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) recomana no connectar-se a les xarxes wifi públiques perquè "tant l'administrador com algun dels usuaris connectats poden utilitzar tècniques per robar-nos informació". L'organisme detalla que és especialment perillós quan, per exemple, iniciem sessió a les xarxes socials o a les entitats bancàries, perquè hem d'introduir les nostres credencials i és més fàcil de monitorar-les.


Els experts en seguretat informàtica també expliquen que un ciberdelinqüent pot aprofitar la ben entesa per infectar els dispositius amb un programari maliciós, un virus, i accedir d'aquesta manera a tota la informació de l'usuari encara que aquest no estigui connectat a la mateixa senyal en aquell moment. Des de l'INCIBE recomanen "mantenir el nostre equip actualitzat amb les últimes versions de seguretat per al sistema operatiu i per a les aplicacions que tinguem instal·lades".

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació