Junqueras reivindica ERC com els «rojos de debò» i s'adjudica la propietat de l'àrea metropolitana

Maragall assegura que Barcelona només serà "millor" si s'entén amb totes les ciutats metropolitanes

El president d'ERC durant la Conferència Municipal del partit a Barcelona
El president d'ERC durant la Conferència Municipal del partit a Barcelona | ACN
Nació
18 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:19h
ERC vol tenyir de groc el cinturó roig. Els republicans han celebrat aquest dissabte la Conferència Metropolitana a Barcelona, i el seu president, Oriol Junqueras, ha reivindicat les sigles d'Esquerra com els true reds, és a dir, els rojos de debò. El líder republicà ha afirmat que, "afortunadament", el cinturó roig "no pertany" al PSC, i que quan l'àrea metropolitana va ser batejada amb aquest concepte els socialistes no hi guanyaven eleccions -ho feia el PSUC, ha recordat. De fet, Junqueras ha afegit que ERC és "hereva" de la formació comunista i del maragallisme. Alhora, el candidat a Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat que la capital només serà "millor" si s'entén amb totes les ciutats metropolitanes.

Junqueras ha reivindicat les figures dels dirigents Josep Maria Jové, Lluís Salvador i Natàlia Garriga, després de les peticions de presó i inhabilitació de la Fiscalia, que el partit les considera un "cop d'estat judicial". El president de la formació ha subratllat que cal "acompanyar-los sempre i deixar-s'hi la pell" i ha reiterat que sense el que ells representen, el país "no se'n sortirà". En aquest sentit, el líder d'Esquerra ha asseverat que la "millor recepta" és guanyar i estar "al servei" de Catalunya. ERC té clar que un dels grans objectiusde les municipals del 28 de maig és consolidar la marca a l'àrea metropolitana de Barcelona. En aquest sentit, Junqueras ha reiterat que ERC vol ser els true labour, en referència al concepte "roig", vinculat a la classe obrera i a les esquerres.
 

Rufián i Marchena

D'altra banda, el portaveu a Madrid i candidat a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, ha afirmat que els republicans no poden canviar el jutge del Suprem Manuel Marchena, però sí que aspiren a "posar-li la situació una mica més difícil", en referència als canvis al codi penal. Rufián també ha subratllat que gràcies a ERC hi ha nou persones que poden dormir a casa i no a una cel·la, en referència als presos polítics independentistes.
Arxivat a