Turull demana amplitud de mires als alcaldables metropolitans: «No tot ha d'estar en mans dels de sempre»

Trias insta a construir un partit "fort" per guanyar el 28-M, però reconeix que pot haver-hi "dificultats": "Hem de tenir líders que han de manar i la resta col·laborar"

El secretari general de Junts, Jordi Turull
El secretari general de Junts, Jordi Turull | Junts
Nació
18 de febrer del 2023
Actualitzat el 19 de febrer a les 8:25h
El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat aquest dissabte als alcaldables metropolitans que no es posin "límits" de cara al 28-M. En una trobada a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat amb candidats i regidors dels 36 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, Turull els ha demanat ser "transmissors d'il·lusió" per "dures que siguin les adversitats" i els ha assenyalat que "no tot ha d'estar en mans dels de sempre".

El líder de la formació ha reclamat "esperança" enfront dels que opten per "la resignació", "el dogmatisme" o "l'immobilisme". S'ha referit, per exemple, als que "abanderen" les polítiques d'habitatge o la convivència, però a l'hora de la veritat "poca cosa". Així, els ha exigit "estar per tot" i ha fet referència al catalanisme i a l'independentisme. "El que decidim el 28-M definirà molt el que passarà els pròxims quatre anys", ha considerat. Turull ha conclòs que cal ser presents "com mai" en l'àmbit metropolità i servir "més i millor".
 

Què està en joc a les municipals?

Durant la seva intervenció, el secretari general de Junts també ha explicat que les eleccions municipals són "transcendentals" en una "triple cruïlla" en què hi ha "en joc" el model socioeconòmic, la llengua i la cultura, i la fortalesa del moviment independentista. "Hi ha els de deixar-ho estar, que això és molt complicat, i quan això ho fas en el terreny nacional ho acabes fent en el terreny de la mobilitat, per exemple, per això us demano ser transmissors d'il·lusió i esperança", ha reiterat Turull. En aquest context, ha assenyalat, els comicis del 28 de maig són "una gran oportunitat" per reaccionar als reptes actuals i "donar una nova embranzida". També ha indicat que "davant dels que han renunciat al camí a la independència, nosaltres triem servir més i millor i els ciutadans han de saber que hi ha aquesta força impulsora del país". 

Turull ha carregat contra la "repressió" i les "atrocitats" de l'Estat i ha alertat que mentre uns fan servir "les togues", Junts opta per les urnes. A més a més, s'ha referit indirectament a les inhabilitacions i ha apuntat que "després d'uns venen uns altres". Finalment, el líder de Junts ha conclòs que el seu partit pot "exhibir feina i resultats" a l'àmbit metropolità i ha admès que en les darreres municipals "l'estat d'ànim" pel context no els va permetre arribar fins on volien. Malgrat això, ha situat la candidatura de Xavier Trias com "una gran oportunitat de lideratge de Barcelona".
 

Trias critica Aena i exigeix el traspàs de Rodalies

Precisament Trias, també ha estat present aquest dissabte a la jornada de Junts amb els candidats metropolitans del partit. Des d'aquest escenari, l'alcaldable per Barcelona ha aprofitat per criticar el president d'Aena, Maurici Lucena. "No pot ser que el senyor Lucena ens digui com ha de ser l'aeroport", ha afirmat Trias, que ha considerat que els "pren el pèl" perquè els 1.700 milions d'euros d'inversió que es van plantejar per a l'ampliació del Prat ara fa un any són del compte d'explotació de l'aeroport del Prat. "Això no pot continuar així", ha afegit. "El cor metropolità és una àrea que hem de saber què vol ser", ha subratllat el candidat de Junts per tot just després queixar-se que Aena no hagi parlat amb l'alcalde del Prat o l'alcaldessa Ada Colau. "No pot ser que no es tingui en compte que l'aeroport és a l'àrea metropolitana i que els metropolitans hi tenim alguna cosa a dir", ha resumit.

Davant del debat, ha suggerit, els diferents municipis de l'àrea metropolitana han de ser capaços de "decidir" què volen a l'aeroport: "Hem de deixar clar que volem unes infraestructures bones per a l'àrea metropolitana". Trias també ha apel·lat a ser exigents amb Madrid, però també amb la Generalitat. "Tenim una marca molt potent", ha destacat sobre Barcelona. Per això, ha assegurat que cal utilitzar-la per "anar pel món i vendre" el talent local, però també atraure inversions.

D'altra banda, l'alcaldable de Barcelona ha destacat que Junts lluitarà per aconseguir el traspàs de Rodalies perquè cal millorar el transport públic en un context d"'asfíxia" per entrar i sortir de Barcelona. "La solució no és fer autopistes, és transport i hem de millorar el transport públic. No pot continuar funcionant Rodalies com funciona", ha indicat Trias. Ara bé, també ha advertit que un traspàs ha d'anar acompanyat del finançament necessari per a la seva gestió perquè si no hi ha dependència. "No volem ser més dependents", ha afegit. Per això, ha reclamat "traspàs sí, però amb les condicions adients".
 

"Tenim l'obligació de fer un partit fort"

Per acabar la seva intervenció, l'alcaldable de Junts a la capital catalana ha recordat que no es guanyen "mai" unes eleccions sense un partit "fort" darrere. És per aquest motiu que ha dit que "tenim una obligació de fer un partit fort", tot admetent que pot haver-hi "dificultats". En aquest sentit, ha apuntat al fet que cal deixar de banda "personalismes" i entendre que, si el partit és sòlid, en recolliran "fruits". I això, ha afegit, "exigeix entendre que hem de tenir líders, que han de manar, i la resta col·laborar".
Arxivat a