Un cop après que el millor és f
regar els plats just després de dinar o sopar i evitar apilar-los a la pica, cal tenir en compte quin és l'ordre ideal perquè quedi tot ben net quan els netegem a mà. Abans de tot, però, important
posar les coses en remull amb aigua calenta.
Si a la cuina hi ha
dues piques, la millor opció és que una tingui
aigua amb sabó, per tenir-hi els estris i els plats, i l'altra estigui dedicada exclusivament a
esbandir-los quan estiguin ensabonats. Amb aquest mètode hi ha una cosa que no falla: no es malgasta aigua innecessàriament, com sí que passa si es renten els plats d'un en un amb l'aixeta oberta.
L'ordre de neteja és bastant de sentit comú, tal com ha explicat la cuinera catalana
Maria Nicolau als micròfons de Catalunya Ràdio. S'ha de
començar per aquelles coses menys brutes, com els
gots, i
acabar per les més
greixoses, com les
paelles. Si es fa al revés, i tot amb el mateix fregall, el resultat és un nyap.
D'altra banda, la
temperatura de l'aigua ajudarà, i molt, que tot quedi millor. En primer lloc, perquè els gèrmens es moren a partir dels 60 graus, però també perquè el greix es redueix amb aigua calenta, ja que els aigualeix i els fa més fàcils de fer marxar. Per tant, com comenta Nicolau, millor netejar els plats amb aigua calenta, sense passar-nos, per facilitar la tasca als sabons o detergents.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te'n subscriptor