1 de 10
A CASA

L'ordre i la temperatura de l'aigua ideals per fregar els plats, segons Maria Nicolau

La cuinera catalana dona alguns trucs perquè els estris de cuina i la vaixella quedin tan nets com sigui possible si es netegen a mà

Netejar els plats a mà requereix un ordre i temperatura ideals perquè la vaixella quedi impecable | Pixabay
per Nació, Barcelona | 17 de febrer de 2023 a les 12:38 |
Un cop après que el millor és fregar els plats just després de dinar o sopar i evitar apilar-los a la pica, cal tenir en compte quin és l'ordre ideal perquè quedi tot ben net quan els netegem a mà. Abans de tot, però, important posar les coses en remull amb aigua calenta.


Si a la cuina hi ha dues piques, la millor opció és que una tingui aigua amb sabó, per tenir-hi els estris i els plats, i l'altra estigui dedicada exclusivament a esbandir-los quan estiguin ensabonats. Amb aquest mètode hi ha una cosa que no falla: no es malgasta aigua innecessàriament, com sí que passa si es renten els plats d'un en un amb l'aixeta oberta.

L'ordre de neteja és bastant de sentit comú, tal com ha explicat la cuinera catalana Maria Nicolau als micròfons de Catalunya Ràdio. S'ha de començar per aquelles coses menys brutes, com els gots, i acabar per les més greixoses, com les paelles. Si es fa al revés, i tot amb el mateix fregall, el resultat és un nyap.


D'altra banda, la temperatura de l'aigua ajudarà, i molt, que tot quedi millor. En primer lloc, perquè els gèrmens es moren a partir dels 60 graus, però també perquè el greix es redueix amb aigua calenta, ja que els aigualeix i els fa més fàcils de fer marxar. Per tant, com comenta Nicolau, millor netejar els plats amb aigua calenta, sense passar-nos, per facilitar la tasca als sabons o detergents.

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació