Els Mossos recuperen dos dalís robats a Barcelona per una banda de germans

El mateix grup criminal també ha sostret cinc obres de Joan Miró

Una de les obres de Dalí que han pogut recuperar els Mossos
Una de les obres de Dalí que han pogut recuperar els Mossos | ACN
Nació
17 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:03h
Els Mossos d'Esquadra han pogut recuperar, gràcies a la col·laboració de la Fundació Gala - Salvador Dalí, dos dibuixos de carbó de Salvador Dalí valorats en 300.000 euros que van ser robats fa un any d'un domicili particular. Els carbonets són del 1922 i l'artista els hauria fet servir per il·lustrar el llibre Les Gràcies de l'Empordà, per encàrrec de l'escriptor Pere Coromines.

Hi ha tres germans detinguts que, la policia catalana, sospita que lideren una banda criminal especialitzada en el robatori d'obres d'art. Tenen 50, 53 i 55 anys. També hi ha dues persones més arrestades per la seva col·laboració en el delicte, ja que, segons la informació que ha transcendit, haurien participat en la recepció del material. Tots han quedat en llibertat amb càrrecs. Abans, però, els tres germans han ingressat a presó preventiva.

En mans del mateix grup criminal s'han trobat cinc obres de Joan Miró, que encara no s'ha pogut identificar a qui pertanyen. Els germans serien també responsables de sostraccions a Rubí, Sant Cugat i Premià de Mar. A més a més, la Unitat Central de Patrimoni Històric dels Mossos també ha desmantellat un taller de falsificacions de litografies d'artistes com Dalí o Picasso ubicat a Badalona i que hauria distribuït material en almenys 12 països com Austràlia, Bèlgica, Canadà, Suïssa, Xile o la Xina.

Arxivat a