Mobile World Congress 2023: data, novetats i tendències per aquest MWC a Barcelona

Els organitzadors preveuen que més de 80.000 persones visitin els més de 2.000 expositors instal·lats a la Fira de Barcelona

L'entrada del MWC 2022 a la Fira de Barcelona
L'entrada del MWC 2022 a la Fira de Barcelona | ACN
Nació
15 de febrer del 2023
Actualitzat el 01 de març a les 18:02h
El Mobile World Congress tornarà a ser, com cada any, un dels esdeveniments més importants del món tecnològic. I com és tradició, serà de nou a Barcelona. La previsió dels organitzadors és que més de 80.000 persones passin pels diferents expositors d'empreses i institucions que hi haurà a la Fira de Barcelona, amb un impacte per a la ciutat i els seus voltants de més de 350 milions d'euros.
 

Quan comença el MWC 2023?

L'edició del 2023 del gran congrés que organitza GSMA començarà el dilluns 27 de febrer i s'allargarà fins al dijous 2 de març. El diumenge abans de la inauguració, hi haurà el també habitual sopar inaugural en què participaran personalitats del sector però també diferents autoritats estatals i catalanes, inclòs el rei Felip VI.
 

Aragonès, Sánchez i Felip VI, en el sopar inaugural del MWC 2022. Foto: Adrià Costa


Des del 2006, la gran fira del mòbil del món se celebra a Barcelona i seguirà sent així almenys fins al 2030. I és que els organitzadors ja van anunciar que ampliaven l'estada del congrés a Barcelona i que tenen la voluntat que acabi sent una seu permanent. Així doncs, el MWC haurà estat acollit per Barcelona almenys durant 24 anys consecutius, només amb la interrupció el 2020, quan va ser cancel·lat per la pandèmia.
 

Novetats i tendències per aquest any

El MWC d'aquest any reunirà més de 2.000 expositors al recinte de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. El principal lema del congrés serà "Velocity-Unleashing Tomorrow's Technology-Today" i entre les grans companyies que ja han confirmat la seva presència hi ha Amazon, Telefónica, Meta, Samsung, Microsoft, Nokia o Huawei, sent aquesta última marca el que ocuparà l'expositor més gran de la Fira de Barcelona.

Aquesta edició se centrarà en la necessitat d'ampliar la connectivitat global a internet i en el potencial de les xarxes 5G o el 6G. Però entre els eixos del programa també hi ha previstos aspectes com el metavers i les experiències immersives, el món dels NFT i les criptomonedes, la intel·ligència artificial o l'aplicació de noves tecnologies a la indústria, entre d'altres.