La colla de Collboni per fer la «millor Barcelona»

Javier Mariscal, Nacho Corredor, Begoña Alberti, Gonzalo Bernardos i Afra Blanco, entre els impulsors d'una plataforma per ajudar l'alcaldable del PSC a prendre l'alcaldia a Ada Colau

Natalia Bettonica i Toni Cano presenten el cartell del grup de suport a Jaume Collboni.
Natalia Bettonica i Toni Cano presenten el cartell del grup de suport a Jaume Collboni. | ACN
15 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:33h
Jaume Collboni és un home d'altures. El seu primer acte oficial com a alcaldable per a les eleccions del maig el va ubicar a Montjuïc, amb la voluntat de demostrar que té una vista "panoràmica" de la ciutat al cap. La mateixa imatge l'han volgut projectar les persones que l'acompanyaran en aquesta cursa, i que han escollit la planta 19 de la Torre d'Urquinaona per presentar un grup de suport a la candidatura de l'alcaldable socialista sota el nom 'Bo per Barcelona', i que a hores d'ara ja aplega un centenar d'intel·lectuals, artistes i professionals de diferents sectors que han signat el manifest "la millor Barcelona". 

Alguns dels noms que ja han decidit mullar-se públicament per Collboni són el politòleg Nacho Corredor, el pintor Perico Pastor, l'economista Jaume Lanaspa -molt proper a Isidré Fainé, president de la Fundació La Caixa-, la soprano Begoña Alberdi, el dissenyador Óscar León, l'activista Afra Blanco, la geògrafa Mireia Belil, el filòsof Albert Torrents, l'advocat Diego Pol, la dramaturga Carme Solé, l'economista Gonzalo Bernardos, i la florista de les Rambles Carolina Payés

Entre els signants, però, també hi ha l'il·lustrador Javier Mariscal. Pare del Cobi, ha canviat de parer i ha decidit deixar enrere la seva aposta per l'alcaldessa Ada Colau. L'any 2015, va donar suport a un manifest a favor de Barcelona en Comú, i aquell mateix any també va fer acte de presència al costat de la líder de Barcelona en Comú durant el primer acte de campanya celebrat a la Barceloneta. 

Un "piset" de luxe

Asseguts des d'un dels punts més alts de la ciutat decorat de forma senyorial, els dos portaveus de la plataforma de suport, el còmic Toni Cano i la promotora social Natalia Bettonica, han assegurat que donen suport a Collboni a títol personal i que són persones que no tenen cap vinculació política. Han apostat perquè la ciutat recuperi la "il·lusió" i deixi enrere "raons ideològiques" que bloquegen l'impuls de projectes. "Cal fer canvis per millorar el piset (Barcelona) i així aconseguir que sigui un piset de luxe", han remarcat.

En el manifest, la plataforma situa la capital catalana com una "ciutat excepcional", que "sortosament ha superat la deriva del procés independentista", i també episodis de crisis com el derivat de la pandèmia. Però apunten que calen canvis i superar la pantalla actual. Què necessita Barcelona, segons els adeptes de Collboni? No subordinar-la a cap projecte polític, blindar la democràcia enfront dels populismes, sous que permetin desenvolupar un projecte de vida digna, recuperar la Barcelona del disseny i la creativitat, i fer que aposti per la prosperitat compartida.

Entre els objectius, també hi situen la lluita contra el canvi climàtic, consolidar la ciutat com a capital mundial del mòbil, una política d'habitatge fonamentada en la col·laboració publicoprivada, blindar la seguretat i impulsar un compromís per la cultura. "Jaume Collboni és el candidat que representa la millor Barcelona", tanca el text. A hores d'ara, són un centenar les persones que l'han signat, però els impulsors programaran nous actes i també buscaran nous adeptes fins al dia de les eleccions municipals.

Amb aquest moviment Collboni avança en el calendari en comparació amb els seus contrincants en aquesta cursa ajustada com mai entre els quatre candidats -Colau, Ernest Maragall i Xavier Trias- que tenen possibilitats d'accedir a l'alcaldia de Barcelona. Tant el candidat d'ERC com el de Junts tenen previst presentar el seu grup de suport en les properes setmanes. Collboni, però, s'avança en la cursa ara sobretot que té dedicació exclusiva a la campanya, després d'haver deixat les seves responsabilitats a l'Ajuntament per desmarcar-se de quatre anys governant conjuntament amb els comuns.
Arxivat a