El senzill truc de Karlos Arguiñano per preparar la massa de creps en un minut

És una de les receptes més versàtils del món de la cuina: es pot preparar amb ingredients dolços i salats i menjar en qualsevol àpat del dia

Arguiñano, en una imatge d'arxiu
Arguiñano, en una imatge d'arxiu | Atresmedia
Nació
11 de febrer del 2023
Actualitzat el 06 de setembre a la 13:36h
La crep ha evolucionat molt des que es va crear. En els seus inicis, era una senzilla galette feta amb base de fajol a la qual s'afegia mantega, ou o cansalada. Ara, hi ha moltes més combinacions possibles. Es pot menjar amb ingredients dolços, com ara la xocolata o la nata, i salts, com ara el pernil o el formatge. I serveix per a qualsevol àpat del dia. És bona tant per esmorzar, com per dinar i sopar.

Un altre dels grans avantatges de les creps és que són molt fàcils de preparar. No obstant això, perquè la massa quedi perfecta cal que ens fixem bé en les proporcions. Per aconseguir-ho, pot ser útil prendre com a referència una recepta. En aquest sentit, una de molt fàcil i a més a més ràpida és la que ha compartit a ​Cocina abierta el cuiner basc Karlos Arguiñano.
 

Anem pas a pas

Té truc: el xef de Beasain comença mesclant tots els ingredients en un gerro de vidre, un recipient que no tria de manera casual. Fer servir un gerro disminuirà les probabilitats d'esquitxar quan preparem la massa. A banda d'això, una altra funcionalitat d'utilitzar aquest estri és que un cop la tinguem llesta, ens serà més fàcil abocar-la fàcilment a la paella.

Abans de res, però, el que hem de fer és trencar dos ous i després afegir 165 mil·lilitres de llet, 75 grams de farina, un xic de sal i una cullerada d'oli. Tot seguit, hem de batre-ho tot amb una batedora elèctrica fins a aconseguir una massa homogènia. Un cop la tinguem, la deixem reposar 15 minuts, un punt molt important que permet que les creps agafin cos i que es xopi bé la farina.

Després, només haurem de coure la massa a la paella (que millor que sigui antiadherent) i servir les creps amb els aliments que ens vinguin de gust. Si no ens les volem menjar al moment, es conserven molt bé a la nevera fins a quatre dies, així que també les podem deixar preparades per algun altre moment.
 

Idees de farciments

En cas que vulguem anar per feina i consumir-les tot just acabades de fer, aquests són algunes idees de farciments que et poden quedar bé: 

Creps bretones

Una altra idea passa per acompanyar les creps amb ou, formatge emmental i pernil york. Queden delicioses i són fàcils de fer perquè es preparen amb ingredients que tothom acostuma a tenir al rebost.

Creps de maduixots

Pots acompanyar la massa amb diverses fruites com ara les maduixes, el plàtan, el kiwi o els gerds. Són ideals perquè donen un toc dolç a l'àpat sense haver de recórrer al sucre.

Creps Suzzete

La llegenda diu que les van inventar per accident, com ha passat en tantes altres receptes. El seu inventor va ser un cuiner professional a qui li va vessar licor de mandarina per sobre la massa. Posats a fer, va decidir cremar-les una mica i servir-les i el resultat, segons ell i tots els que després les van tastar va ser deliciós.