1 de 10

Nova promoció d'habitatge públic industrialitzat a Barcelona

Comencen les obres de 42 habitatges de producció industrialitzada amb fusta al districte de Sant Martí

Nova promoció d'habitatge industrialitzat a Barcelon | Ajuntament de Barcelona
per Nació, Barcelona | 13 de febrer de 2023 a les 07:00 |
Comencen les obres de 42 habitatges públics de producció industrialitzada amb fusta al carrer de Pallars, al barri del Besòs i el Maresme, que permetran obtenir nombrosos avantatges ambientals i de sostenibilitat. Serà una de les promocions de fusta més altes de la ciutat, juntament amb la promoció d’habitatge cooperatiu al pla dels Cirerers, a Nou Barris.

Per aixecar l’edifici al districte de Sant Martí es faran servir 1.103 peces fetes amb fusta d’avet roig de boscos explotats de manera sostenible, amb certificat PEFC, el sistema de certificat forestal més implantat arreu del món.

Amb un mètode d’obra tradicional, un edifici d’aquestes característiques podria trigar fins a dos anys a construir-se, però aquest sistema industrialitzat amb peces prefabricades fa que el termini es redueixi a poc més d’un any i, a més, en minimitza l’impacte en els entorns, amb menys soroll i menys pols. Es preveu que el cost d’aquesta promoció sigui de 5.034.960 euros i que els treballs s’acabin el primer trimestre del 2024.

Les promocions amb fusta són una evolució dels APROP, fets amb contenidors marítims reciclats, la primera aposta de la ciutat per crear habitatge amb el mínim impacte ambiental possible. Amb aquesta ja són nou les promocions d’habitatge industrialitzades que s’han posat en marxa a la ciutat per ampliar el parc d’habitatge públic de lloguer i assequible.
AMB EL SUPORT DE

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació