1 de 10
Tecnologia

Ridícul milionari de Google en directe: presenta la nova IA i s'equivoca

L'Apprentice Bard, el ChatGPT de la tecnològica, ha donat una resposta errònia a la pregunta de demostració

El valor de l'Apprentice Bard ha caigut en picat a la borsa | Freepik
per Nació, Barcelona | 8 de febrer de 2023 a les 22:32 |
Google ha volgut córrer a presentar la seva solució de xat basada en Intel·ligència Artificial (IA) -o el que és el mateix, el seu ChatGPT particular- i s'ha enganxat els dits. L'anunci de Microsoft que incorporarà ChatGPT al motor de cerca Bing, ha precipitat la presentació de l'anomenat Apprentice Bard. Si bé, no ha sortit com s'esperava i el seu valor ha caigut en picat a la borsa. En plena demostració en directe, se li ha fet una pregunta de demostració i l'ha contestat de manera errònia.

"Quins són els grans èxits del telescopi James Webb que li puc explicar al meu fill?", se li ha preguntat. La tercera resposta, incorrecta: "Va ser el primer a fotografiar un planeta fora del Sistema Solar". Però no, el primer va ser el Very Large Telescope de Xile, el 2004. És curiós que el cercador de Google, en canvi, sí que mostri l'opció correcta quan se li fa la mateixa pregunta.


Google està provant solucions de xat basades en Intel·ligència Artificial (IA) com el "chatbot" Apprentice Bard, per aconseguir desenvolupar competidors a l'alçada de ChatGPT d'OpenAI, i integrar-los posteriorment al motor de cerca. Aquestes proves s'han iniciat després de la preocupació expressada pels empleats sobre l'avantatge que estan adquirint altres empreses al sector de la IA, com és el cas d'OpenAI, que ja compta amb el suport de Microsoft.


La gran tecnològica pensa incorporar l'IA en alguns llançaments de productes futurs. Segons les declaracions d'un portaveu de Google, fa temps que s'enfoquen a desenvolupar i implementar IA "per millorar la vida de les persones". "Seguim provant internament la nostra tecnologia d'IA per assegurar-nos que sigui útil i segura, i esperem compartir aviat més experiències de manera externa", va sentenciar.

Altres notícies que et poden interessar

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació