TV3 persisteix i grava un programa pilot del nou «Zona Franca»

La cadena pública fa un pas més per reprendre l'espai d'humor després dels càstings per trobar conductor després de la marxa de Joel Díaz arran de l'acomiadament de Manel Vidal

El plató del «Zona Franca» amb l'expresentador Joel Díaz
El plató del «Zona Franca» amb l'expresentador Joel Díaz | Zona Franca
08 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:40h
La batalla de TV3 per salvar el Zona Franca no està totalment perduda. Si fa uns dies coneixíem la notícia que TV3 encara no donava el programa per mort amb la represa dels càstings per trobar nou presentador aquest dilluns després de la marxa de Joel Díaz arran de la decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de prescindir de l'humorista Manel Vidal arran del gag amb el PSC i una esvàstica, aquest dimecres la cadena pública ha fet un pas més. Només dos dies després d'iniciar els càstings, TV3 roda un programa pilot per encarar la nova etapa, segons ha pogut saber Nació

Un dels humoristes que va ser contactat per agafar el càrrec és el mallorquí Isma Juárez, conegut per les seves col·laboracions a l'Alguna pregunta més? (APM?), un altre dels programes insígnia de TV3, i a El Intermedio, de La Sexta. Si bé, Juárez va rebutjar l'oferta perquè "no seria coherent" amb el que pensa i és, tal com ha explicat en una piulada en què ha donat suport a Díaz. “El context fa que em sigui impossible acceptar la conducció del Zona Franca”, va lamentar. Per ara, però, no han transcendit detalls de qui agafarà el timó de l'espai d'humor nocturn de la cadena pública.

L'últim Zona Franca va ser emès el 27 de gener i aquest mateix dilluns Joel Díaz va anunciar la seva marxa del programa. Minuts després, la CCMA va anunciar que suspenia temporalment les emissions del late night, però que mantenia l'aposta pel format a l'espera de trobar un relleu per agafar el timó del programa. Des de la CCMA mantenien a Nació que la suspensió d'emissions és momentània i duraria només "uns dies", però per ara no donen més detalls i s'estan a punt de complir dues setmanes dels fets. Repreguntats per aquest diari, des de la CCMA no anuncien novetats sobre el Zona Franca.

Díaz abandonava el programa que tot just fa tres mesos va començar a presentar considerant que l'acomiadament de Vidal és una decisió "injusta i inacceptable, tant en el fons com en la forma en què s'ha pres i comunicat". Vidal va simular un fals consultori polític en què situava Díaz en el quadre clàssic conformat pels eixos ideològics, esquerra-dreta; i cultural, autoritari-llibertari. El problema va arribar, des de la perspectiva de TV3, quan va decidir situar-hi també el PSC. En aquest cas, però, els eixos ja no dibuixaven un quadrat, sinó una esvàstica.