On veure les pel·lícules nominades als Goya 2023: Netflix, HBO, Filmin i Movistar

Els premis s'entregaran dissabte 11 de febrer al Palau de Congressos de Sevilla

Diego Anido i Bárbara Lennie, dos dels nomiats als Premis Goya 2023
Diego Anido i Bárbara Lennie, dos dels nomiats als Premis Goya 2023 | Europa Press / ND
Nació
08 de febrer del 2023
Actualitzat el 02 d'abril del 2024 a les 10:35h

Els Premis Goya 2023 reconeixeran aquest dissabte 11 de febrer el que ha estat un dels millors anys de la història del cinema espanyol. L'Acadèmia del Cinema Espanyol atorgarà els seus guardons en una 37a edició que se celebrarà al Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla. Carlos Saura, un dels millors cineastes de la història de l'estat espanyol, recollirà el Goya d'Honor.

Desenes de pel·lícules han impulsat milers de persones a tornar a les sales de cinema per veure alguna de les històries que Rodrigo Sorogoyen, Carla Simón, Carlos Vermut, Pilar Palomero, Alauda Ruíz de Azúa o Alberto Rodríguez. Moltes d'elles sortiran premiades dissabte, però milions de persones més podran començar a gaudir-les a les plataformes (algunes ja es pot) a partir dels pròxims dies.

Pel·lícules nominades als Goya ja disponibles a les plataformes

Encara que hi ha diverses que es poden gaudir a les sales de cinema (que estiraran l'oferta gràcies a la celebració dels premis aquest cap de setmana), la immensa majoria es troben a les plataformes de contingut en streaming. Moltes, però, no arribaran fins d'aquí uns dies o en les pròximes setmanes.


Moltes de les pel·lícules que estan nominades als Goya 2023 es podran veure per Movistar Plus, gràcies a l'acord de la companyia amb els premis de l'Acadèmia de Cinema Espanyol. Des de fa anys, el servei de Telefónica crea un canal específic pels guardons i emet les cintes favorites per guanyar un Goya. Aquest any ho fa des del 26 de gener fins al 16 de febrer.

Goya a millor pel·lícula

· Alcarràs, de Carla Simón: es pot veure, llogant (o comprant) la pel·lícula, a Filmin, Rakuten, Apple, Google i Amazon.
· As Bestas, de Rodrigo Sorogoyen: a les plataformes encara no ha arribat, però Movistar la tindrà disponible al seu canal especial dels Goya en els pròxims dies. Us podeu afanyar a anar al cinema.
· Cinco lobitos, d'Alauda Ruíz de Azúa: està disponible a les plataformes Filmin, HBO Max i Movistar.
· La maternal, de Pilar Palomero: a les plataformes encara no ha arribat, però Movistar la tindrà disponible al seu canal especial dels Goya en els pròxims dies.
· Modelo 77: arribarà a Movistar+ (ja que és producció seva) el 10 de febrer. 

Goya a millor actriu

· Marina Fois, per As Bestas: a les plataformes encara no ha arribat, però Movistar la tindrà disponible al seu canal especial dels Goya en els pròxims dies.
· Laia Costa, per Cinco lobitos: està disponible a les plataformes Filmin, HBO Max i Movistar.
· Anna Castillo, per Girasoles silvestres: el film de Jaime Rosales es pot veure a Movistar+ i es pot llogar a Filmin, Rakuten, Apple, Google, A Contracorriente i Amazon.
· Bárbara Lennie, per Los renglones torcidos de Dios: es pot veure a Netflix.
· Vicky Luengo, per Suro: a les plataformes encara no ha arribat, però Movistar la tindrà disponible al seu canal especial dels Goya en els pròxims dies.

Goya a millor actor

· Dénis Menochet, per As Bestas: a les plataformes encara no ha arribat, però Movistar la tindrà disponible al seu canal especial dels Goya en els pròxims dies
· Luis Tosar, per En los márgenes: disponible a Movistar+ i a Amazon Prime Video
· Nacho Sánchez, per MantícoraMovistar la tindrà disponible al seu canal especial dels Goya en els pròxims dies. A les altres plataformes encara no ha arribat.
· Miguel Herrán, per Modelo 77: arribarà a Movistar+ (ja que és producció seva) el 10 de febrer.
· Javier Gutíerrez, per Modelo 77: arribarà a Movistar+ el 10 de febrer.

Goya a millor pel·lícula europea

· Belfast, de Kenneth Branagh: es pot veure, llogant (o comprant) la pel·lícula, a Filmin, Rakuten, Apple, Google i Amazon.
· É stata la mano di Dio, de Paolo Sorrentino: es pot veure a Netflix.
· The Worst Person in the World, de Joachim Trier: es pot veure a Movistar i es pot llogar a Filmin.
· Illusions perdues, de Xavier Giannoli: es pot veure a Movistar i es pot llogar a Filmin, Rakuten, Apple, Google, A Contracorriente i Amazon.
· Un monde, de Laura Wandel: es pot veure a Movistar i es pot llogar a Filmin, Rakuten i Amazon.

Goya a millor pel·lícula estrangera de parla hispana

· 1976, de Manuela Martelli: es pot veure a Filmin.
· Argentina, 1985, de Santiago Mitre: es pot veure a Amazon Prime Video.
· La jauria, d'Andrés Ramírez Pulido: no es pot veure encara a cap plataforma.
· Noche de fuego, de Tatiana Huezo: està disponible a Netflix.
· Utama, d'Alejandro Loayza Grisi: no es pot veure a cap plataforma. 

Arxivat a