Una nova enquesta situa Trias al capdavant de la pugna a Barcelona

Una projecció encarregada per Barcelona ets Tu, formació liderada per Daniel Vosseler i que trauria dos regidors a les eleccions del mes de maig, situa una batalla frec a frec entre Junts, el PSC, els comuns i ERC per obtenir l'alcaldia

Xavier Trias, aquest dilluns.
Xavier Trias, aquest dilluns. | Ricard Novella
07 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:05h
Una enquesta encarregada per Barcelona ets Tu, formació liderada per Daniel Vosseler i que aspira a entrar al consistori en les properes eleccions municipals, també situa Xavier Trias com a guanyadors dels comicis del 28 de maig. Segons la projecció, elaborada per l'empresa Celeste-Tel i confegida a través de 1.500 trucades entre el 10 i el 25 de gener, el candidat de Junts obtendria fins a 10 regidors, mentre que els comuns i el PSC empatarien a 9 representants amb els socialistes lleugerament per davant en intenció de vot. En quarta posició quedaria ERC, amb 8 regidors, tres menys dels obtinguts fa quatre anys. L'enquesta assenyala que Vosseler entraria amb dos representants a l'Ajuntament gràcies a un percentatge de vot del 5,1%. Per formar part del consistori cal superar la bandera del 5% el dia de les eleccions.

Una de les dades més rellevants de l'estudi és que un 72,5% dels enquestats aposta per un relleu a l'alcaldia. Aquest escenari de voluntat de canvi serà un dels elements més destacats de les campanyes de cara als comicis. En el cas de Barcelona ets Tu, una formació impulsada des de la societat civil -Vosseler és advocat-, una de les idees força de la campanya és que cal despolititzar l'Ajuntament i que se centri exclusivament en la gestió. A la pregunta de si els enquestats prefereixen un bon gestor que un polític, la resposta favorable a la primera opció arriba al 76,5%. En l'estudi també s'hi pot llegir que els partits avantposen les sigles a les qüestions de la ciutat, segons un 76,2% de les persones que van respondre.

Pel que fa als problemes que té Barcelona, el primer que citen els enquestats és la inseguretat -56,8%-, seguida de la neteja -41,2%- i l'habitatge -19,3%-. Pel que fa a la preocupació que més ha crescut en els últims temps, un 34,8% respon que és la inseguretat. En una entrevista a Nació, Vosseler va indicar que, en cas de ser escollit com a alcalde, aturaria el "bonisme" a través de desplegar un dispositiu de seguretat "mai vist" a la capital catalana.
 

Enquesta de Barcelona ets tu by naciodigital on Scribd