Jaume Collboni fitxa Lluís Rabell, exlíder dels comuns al Parlament

L'exdiputat de Catalunya sí que es Pot reforça la llista de l'alcaldable del PSC i ocuparà una posició destacada

Lluís Rabell, en una imatge d'arxiu al Parlament.
Lluís Rabell, en una imatge d'arxiu al Parlament. | Josep Maria Montaner
Nació
06 de febrer del 2023
Actualitzat a les 8:56h
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha tancat la incorporació a la seva candidatura de Lluís Rabell, líder del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, la marca sota la qual s'articulaven els comuns en la legislatura àlgida del procés. El fitxatge, avançat per RAC1 i confirmat per Nació, certifica l'aproximació de Rabell a les tesis del PSC i el seu allunyament de l'espai polític liderat per Ada Colau. L'exdiputat, que farà 69 anys, ocuparà un lloc capdavanter a la llista encapçalada per Collboni.

Amb aquest moviment Collboni -que fa dues setmanes va deixar el govern municipal- intenta captar votants dels comuns descontents amb la gestió de l'alcaldessa. El mateix Rabell havia perdut connexió amb el projecte municipalista dels comuns, fins al punt que en les eleccions del 2019 ja va mostrar en públic el seu suport a Collboni. En la campanya de fa quatre anys va participar en un acte de suport a l'alcaldable socialista, que després acabaria formant govern amb Colau.

El candidat del PSC encara no ha presentat els integrants de la seva candidatura, per bé que s'espera que Rabell ocupi una posició destacada a a llista. El partit sí que ha apuntat que l'exdiputat dels comuns podria assumir responsabilitats en una tinença d'alcaldia que assumís responsabilitats en el Pla de Barris i en matèria de Participació Ciutadana. En qualsevol pas, la composició del cartipàs municipal dependrà dels pactes postelectorals.