Apareix una segona persona sense llar morta a Barcelona en només 24 hores

Els Mossos afirmen que no hi ha cap signe de violència ni criminalitat en el cos de l'home de 42 anys trobat al carrer Ausias March

Bloc de pisos del barri de l'Eixample, a Barcelona
Bloc de pisos del barri de l'Eixample, a Barcelona | Jordi Jon Pardo
Victor Rodrigo
03 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:31h
Nova desgràcia als carrers de Barcelona. Una persona sense sostre ha perdut la vida a Barcelona, aquesta passada nit de dijous. És el segon individu sense llar que mor als carrers de la capital catalana en només 24 hores. Els Mossos d'Esquadra han notificat que han trobat el cos sense vida al carrer Ausias March. Tenia només 42 anys.

Segons ha explicat betevé, la fundació Arrels l'havia visitat anteriorment i el tenien identificat. Els agents de la policia catalana han confirmat que no han trobat cap signe de violència ni de criminalitat en el cos de l'home. Dijous al matí, un veí de la Sagrada Família de Barcelona, al districte de l'Eixample, va donar la veu d'alerta als Mossos d'Esquadra. Ha trobat un sensesostre mort al carrer Cartagena. Més concretament, a l’entrada del Centre Esportiu Sagrada Família, a la cantonada amb el carrer de Mallorca.

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona detallen a aquest diari que en tots dos casos es tractava de persones que havien tingut contacte molt puntual amb els serveis municipals. Una de les persones havia anat en una ocasió a un menjador i l’altre en tres ocasions. En ser assistits, no van acceptar cap altre recurs ni ser allotjats en qualsevol dels equipaments municipals que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, el consistori subratlla que l'atenció social es basa en la conformitat de les persones potencialment usuàries i, malauradament, en aquests dos casos aquesta conformitat no s'havia produït.

Igualment, es recorda que el consistori ha anat augmentant la inversió en l'abordatge del sensellarisme els últims anys, amb equipaments i atenció. Ara bé, fonts municipals puntualitzen que el sensellarisme ha de ser un tema de país. "Sense anar més lluny, la Generalitat de Catalunya té pendent d'aprovar des de fa anys una llei en aquest sentit que doti dels recursos necessaris a tot el país", apunten des del consistori.

Places públiques per evitar dormir al carrer

Justament fa poc més d'un mes, el desembre, l'Ajuntament va habilitar noves places a centres públics per a persones que dormen al ras. I és que segons el protocol elaborat fa uns anys amb la col·laboració de Protecció Civil, un descens notable de les temperatures representa un risc important per als rodamons. És per això que darrerament diversos serveis socials -com ara el Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), el Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP) i la Creu Roja-  s’han mobilitzat per desplegar un dispositiu específic als carrers de la ciutat.

Arxivat a