El Pumas demana una indemnització milionària a Alves per l'escàndol de Sutton

L'advocat del brasiler, Cristóbal Martell, demana la seva llibertat provisional perquè, al·lega, "ha perdut múscul financer": tres dels seus principals patrocinadors li giren l'esquena

Dani Alves, en imatge d'arxiu
Dani Alves, en imatge d'arxiu | EP
Nació
02 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:31h
Els problemes se li amunteguen a Dani Alves. A l'exfutbolista del Barça se li ha obert ara un nou front: el seu antic equip, el Pumas mexicà -que li va rescindir el contracte poc després de donar-se a conèixer el seu cas per presumpta violació-, li ha demanat una indemnització milionària per incompliment de contracte. En concret, l'ha acusat de vulnerar la clàusula que preveu penalitzacions als jugadors en cas que es vegin involucrats en qualsevol escàndol que es faci públic o en qualsevol acte que sigui considerat delicte segons la legislació del país en què tingui lloc. És a dir, li demana 4,5 milions d'euros nets d'impostos i retencions per la presumpta agressió sexual a Sutton per la qual ha estat denunciat.

Un dels flamants nous membres de l'equip jurídic del brasiler, l'advocat Cristóbal Martell, ha adjuntat el mail en què el Pumas notifica a Alves la petició de compensació econòmica a la interlocutòria a l'Audiència de Barcelona. Segons el text al qual ha tingut accés l'Ara, Martell ha fet servir la demanda del Pumas i el fet que tres dels seus principals patrocinadors li han girat l'esquena per argumentar que el seu client "ha perdut múscul financer", cosa que fa que li sigui més difícil fugir en cas que en tingués intenció. El risc que Alves marxés al Brasil era un dels motius que esgrimia la jutgessa a càrrec del seu cas per negar-li la llibertat provisional. I per si no n'hi hagués prou, l'home que va portar la defensa de Leo Messi i els Pujol al·lega que "no pot elevar-se la seva capacitat econòmica com a raó obstativa a la llibertat provisional".
 

Tres patrocinadors trenquen lligams

A banda del Pumas, una altra font important d'ingressos que ha girat l'esquena a l'exfutbolista del Barça són els patrocinadors. Tot just després que es donés a conèixer la denúncia de la dona de Sutton tres companyies, que li proporcionaven al voltant de 40.000 euros trimestrals en concepte de publicitat i drets d'imatge, han trencat qualsevol mena de lligam empresarial.

L'empresa d'apostes esportives 1xPartner, ha deixat en "suspens" el seu acord com a ambaixador de la marca. La brasilera d'assegurances i serveis financers Hygia Saúde ha trencat el pacte directament. I la marca de roba Ethika ha suspès el seu contracte i ha assegurat que durant tot el 2023 i fins que no resolgui el seu cas amb la justícia no li farà cap pagament.

Ara, a l'espera dels escrits que la Fiscalia i l'acusació particular faran arribar a la magistrada, la decisió de l'Audiència de Barcelona sobre la petició de llibertat del futbolista encara pot trigar setmanes.
Arxivat a