1 de 10
ESTAFA

Nova estafa per SMS: et poden robar diners i dades personals

Els lladres envien un missatge de text al mòbil de les víctimes advertint d’un problema amb el seu compte o targeta

Smishing: estafes per SMS | Pixabay
per Nació, Barcelona | 2 de febrer de 2023 a les 14:52 |
La policia nacional espanyola i la Guàrdia Civil han alertat d’una nova estafa en circulació. Aquesta tracta de l’enviament d’un missatge de text SMS -conegut com a smishing- o també en trucada. Els estafadors envien SMS fent-se passar per una empresa amb l’objectiu de dirigir a una web falsa per robar dades personals i bancàries de l’usuari.


La Guàrdia Civil afirma que es poden produir els enganys sobre incidències en targetes o comptes bancaris i que els missatges SMS venen sempre acompanyats d’un enllaç que porta a la web falsa on es produeix l’estafa.

Els missatges SMS que reben els usuaris adverteixen d’un tipus de problema amb el seu compte o targeta i per solucionar-ho és essencial que premi un enllaç facilitat en el mateix missatge.

 
Per tal de fer-ho arribar a la població, la policia espanyola ha remarcat la urgència que els usuaris no premin l’enllaç que les empreses estafadores proporcionen als usuaris, ja que aquest seria el seu fil connector per robar dades personals i/o diners. Tanmateix, manifesten que el banc mai demanarà per telèfon, SMS o email les dades d’accés.


Altres notícies que et poden interessar ​
​

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Arxivat a:
A la xarxa
Participació