Benidorm Fest 2023: tots els finalistes després de la segona semifinal

El grup català Sinderland no es classifica, ni tampoc els exmembres d'OT, Famous i Alfreg Garcia: Blanca Paloma arrasa com a favorita

Tots els participants de les dues semifinals del Benidorm Fest 2023
Tots els participants de les dues semifinals del Benidorm Fest 2023 | RTVE
Nació
03 de febrer del 2023
Actualitzat el 14 de febrer a la 13:52h
El camí cap a la tria de la cançó que representarà l'estat espanyol a Eurovisió 2023 ja està en marxa i ja tenim tots els finalistes del Benidorm Fest 2023. Després d'una setmana de semifinals, aquest dissabte se celebrarà el darrer nivell d'aquest certamen per aconseguir triar la representant espanyola al festival de la cançó. Ni Siderland (l'únic grup que cantava en català) ni Alfred Garcia han aconseguit passar el tall. Blanca Paloma (a la segona semifinal) i Agoney (a la primera) són els favorits per disputar-se la final. Els acompanyaran 6 artistes més.

Després de l'èxit absolut de l'any passat (amb la victòria de Chanel), el certamen ha tornat a RTVE -encara que només amb un 10% del share en la seva primera entrega- per intentar generar un nou caldo de cultiu cap al festival europeu de la música i la cançó. 

Com funciona? La competició consisteix en dues semifinals i una de final. En total competeixen 18 cançons que estan dividides en dues semifinals, és a dir, participen 9 a cadascuna. A cada semifinal, les quatre cançons més votades entre el jurat professional nacional (30 %) i internacional (20 %), el panell demoscòpic (25%) i el televot (25%), passen directament a la final.

En aquesta final, les vuit cançons classificades es tornaran a interpretar per determinar quina serà la representant d'Espanya al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2023, seguint el mateix sistema de votació que a les gales anteriors. És el mateix procediment pel qual Chanel va arribar a Eurovisió 2022.

Resultats de la 2a Semifinal del Benidorm Fest: qui passa a la final?

Malauradament, el grup català Siderland no ha pogut passar a la final del Benidorm Fest. Han quedat 6ens, a només dues posicions de classificar-se. Tampoc ha estat possible per a Alfred Garcia, que ha quedat 5è. Ell, però, ja va viatjar a Eurovisió el 2018. Qui ha arrasat aquest dijous a la nit ha estat Blanca Paloma, quedant primera molt per davant de la segona posició. A la final l'acompanyaran Vicco, Karmento i José Otero. Aquestes són les cançons.

· Blanca Paloma - EAEA

· José Otero - Invierno en Marte

· Karmento - Quiero y Duelo

· Vicco - Nochentera



Els finalistes del Benidorm Fest 2023: horaris i cançons
Mónica Naranjo, Rodrigo Vázquez i Inés Hernand seran els encarregats de presentar la gran final del Benidorm Fest 2023 que se celebrarà el dissabte a les 22:05h de la nit per RTVE. Mateix procediment amb les semifinals: hi haurà 8 actuacions i se seguiran les mateixes passes per a les votacions. Aquests són tots els temes que participaran:

· Agoney - Quiero arder

· Blanca Paloma - EAEA

· Alice Wonder - Yo quisiera

· Fusa Nocta - Mi Familia

· José Otero - Invierno en Marte

· Karmento - Quiero y Duelo

· Vicco - Nochentera

· Megara - Arcadia

 

Arxivat a