Els
llegums són ingredients que, sovint, no ens preparem per tot el temps que comporta fer-ho. Optem abans per altres
hidrats de carboni més fàcils i ràpids de cuinar, com la pasta o l'arròs, però obviem les propietats dels llegums i la diversitat de versions que permeten.
Llenties, fesols, pèsols, faves, soja i
cigrons. Aquests darrers són un dels més comuns i populars, a més de barats i molt
nutritius. Es poden preparar de mil maneres i prendre en qualsevol època de l'any, tot i que a l'hivern, estofats, són genials per fer passar el fred.
Per aconseguir-ne un resultat perfecte, el popular cuiner televisiu basc
Karlos Arguiñano té un truc infal·lible per preparar-los si els comprem a granel, no en conserva. El primer pas és
calar-los: deixar-los en aigua el dia abans perquè es vagin hidratant i fent-se més tous.
"No tots els cigrons es couen durant la mateixa estona, però sempre s'han de posar en remull", assegura el xef abans de donar a conèixer el segon pas. I és ben senzill:
l'aigua ha de bullir quan s'introdueixen els cigrons a l'olla, mai abans. L'estona de cocció variarà segons la recepta o el tipus de cigró, i respectar-la permetrà aconseguir el resultat desitjat.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te'n subscriptor