La televisió pública de Països Baixos col·loca una bandera franquista per mostrar Espanya a Eurovisió

La cadena AVROTROS rectifica la imatge utilitzada per il·lustrar els Big Five del festival de la cançó europea

Chanel, durant la final d'Eurovisió del 2022
Chanel, durant la final d'Eurovisió del 2022 | Europa Press
Nació
01 de febrer del 2023
Actualitzat el 14 de febrer a la 13:49h
Error dels grossos a la televisió pública dels Països Baixos. La cadena neerlandesa AVROTOS és una de les integrants de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), entitat que organitza Eurovisió. Aquest dimarts passat, la UER va celebrar el seu esperat sorteig per distribuir l'ordre de les actuacions dels 31 països que es trobaran a Liverpool els pròxims 9 i 11 de maig per determinar quina és la millor cançó segons els vots de la població del continent.

En la cobertura de tot això, la cadena pública holandesa va cometre un error garrafal: va col·locar la bandera franquista espanyola per il·lustrar l'Estat en la categoria dels Big Five -els països favorits de per si-.
 

Així era la imatge original de la cadena Foto: AVROTOS


Com es pot veure a la imatge, que s'ha fet viral, apareixen Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit i Espanya (a més d'Ucraïna, que l'han sumada en aquesta categoria per la rellevància actual que té el país), amb la bandera preconstitucional i franquista. Després del rebombori generat a les xarxes, la cadena holandesa va esborrar de manera fulminant la notícia per tornar a publicar-la més tard amb la bandera espanyola correcta i actual.

Arxivat a