Francisco Camps, a Correa en el judici de Gürtel: «M'estàs arruïnant la vida»

L'expresident valencià i exdirigent del PP s'enfronta a una condemna de dos anys i mig de presó per les irregularitats en els contractes a una empresa de la trama corrupta

L'expresident valencià Francisco Camps atenent els mitjans aquest dimarts.
L'expresident valencià Francisco Camps atenent els mitjans aquest dimarts. | Europa Press
31 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:24h
L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, del Partit Popular, s'ha encarat aquest dimarts amb el líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, a qui ha recriminat la seva declaració davant el tribunal que els jutja per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama. Testimonis presents en el moment de l'episodi han explicat que l'exdirigent conservador ha esperat a Correa a les portes de la sala un cop ha acabat la sessió d'aquest dimarts, celebrada a la sala de l'Audiència Nacional a San Fernando d'Henares.

"Ets un fill de puta", li ha etzibat a la sortida, segons fonts presencials. Camps, molest per la declaració de Correa -que ha confessat els fets i ha arribat a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció-, l'ha qualificat de mentider i ha assegurat que l'actitud del líder de la trama està tenint conseqüències en la seva vida privada.

En resposta a la Fiscalia Anticorrupció, Correa ha assegurat aquest dimarts que va conèixer a Francisco Camps en el casament de la filla de l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, i que va coincidir amb ell "dues o tres vegades", arribant a reunir-se amb ell uns minuts en un hotel. A més, Correa ha assenyalat a l'expresident valencià com la persona que va introduir a Gürtel en la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que Francisco Camps, que durant uns anys va ser l'home molt poderós del País Valencià i un dels barons amb més pes en el PP de Mariano Rajoy, s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama, del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009.