1 de 10
Tots els continguts de CaixaForum+ estàn concebuts per ser consumit en una pantalla | Adrià Costa
Branded content

CaixaForum+: com accedir a la nova plataforma de referència de continguts culturals i científics

L'última gran aposta de la Fundació ”la Caixa” ja inclou 564 hores de programació

Tots els continguts de CaixaForum+ estàn concebuts per ser consumit en una pantalla | Adrià Costa
per Nació
En els darrers anys ens hem acostumat a utilitzar i subscriure plataformes de sèries, pel·lícules i música, entre. Tanmateix, hi havia un gran buit en la difusió cultural i científica. Un espai que des de fa unes setmanes ja ocupa CaixaForum+, l'última gran aposta de la Fundació ”la Caixa”.

 Accedeix o descarrega des d'aquí a CaixaForum+
 

Continuar apropant la cultura i la ciència a la societat

La Fundació ”la Caixa” té entre els seus objectius apropar la cultura i la ciència a la societat. En les darreres dues dècades ha fet créixer la xarxa CaixaForum que a Catalunya té tres centres a Barcelona –CaixaForum Barcelona, CaixaForum Macaya i CosmoCaixa-Museu de la Ciència- i tres més repartits entre Girona, Lleida i Tarragona.


A banda de continuar l'expansió dels CaixaForum –amb l'obertura recent del de València-, ara es fa un pas amb el salt al món digital. CaixaForum+ trenca totes les possibles barreres de distància dels centres físics i permetrà arribar a un nombre encara més gent de persones, siguin on siguin.

CaixaForum +, que neix amb la voluntat de ser la referència en la difusió cultural i científica, es regeix pels mateixos principis amb els quals la Fundació ”la Caixa” defineix la programació dels seus centres culturals: el rigor, l’accessibilitat, la divulgació, la singularitat i la universalitat dels seus continguts.


El denominador comú que recorre el catàleg és la qualitat, tant per als usuaris més especialitzats com per als que s’apropen a les diferents disciplines empesos per la curiositat. L’objectiu final és arribar a totes les persones que tenen interès per la cultura, per la ciència i, en definitiva, per ampliar els seus coneixements, independentment del lloc en què es trobin.
 

La pandèmia va accelerar el projecte

La Fundació ”la Caixa” va iniciar aquest projecte la tardor del 2019 per intentar donar resposta a la demanda cada vegada més gran d’oci i cultura a través de les pantalles. 

L’arribada de la pandèmia va reforçar aquesta necessitat i va fer d’accelerador del projecte. Des del primer moment, la institució va entendre que la plataforma no podia ser una simple translació de l’activitat presencial al món digital, sinó que havia d’anar molt més enllà.


Així, tot el contingut ha estat pensat específicament per ser consumit en una pantalla. S’ha estat treballant durant aquests tres últims anys en la creació per a CaixaForum+ d’un catàleg de continguts inèdits i, majoritàriament, exclusius. L'oferta es completarà amb una selecció de continguts provinents d’una àmplia llista de col·laboradors: productores, distribuïdores, museus i institucions culturals estatals i internacionals.

Com accedir a CaixaForum+?

La Fundació ”la Caixa” ha comptat amb el Grup Mediapro com a col·laborador tecnològic en el desenvolupament de la plataforma.

 Com accedir-hi? Simplement cal registrar-se a l’aplicació o al web de CaixaForum+.

 Cal pagar? La subscripció a CaixaForum+ és gratuïta. El projecte preveu tenir en un futur alguns continguts premium, com ara retransmissions en directe d’activitats, que podrien ser de pagament.

 En quins dispositius es pot visualitzar? CaixaForum+ és una plataforma multidispositiu que es pot visualitzar en telèfons mòbils i tauletes, mitjançant la descàrrega de l’aplicació CaixaForum+ a App Store (IOS) i Google Play (Android); navegadors web, a través de caixaforumplus.org; es pot utilitzar en els navegadors Chrome 96 o superior, Firefox 95 o superior, Safari 15.2 o superior i Edge 96 o superior; televisors intel·ligents o monitors, mitjançant l’ús d’AirPlay o, pròximament, Chromecast.

 Hi ha limitacions? La plataforma CaixaForum+ no té cap limitació en el nombre de dispositius simultanis des dels quals es pot accedir. Per accedir al catàleg caldrà tenir una connexió a Internet, ja que el contingut no es pot descarregar. 

 Amb quines llengües? La plataforma té versions en català i castellà. Tots els títols estan disponibles en versió original i estan subtitulats en castellà. A més, la pràctica totalitat dels continguts disposen també de subtítols en català, i s’hi aniran afegint progressivament subtítols en portuguès i anglès.
 

CaixaForum+, en dades

CaixaForum+ es va estrenar a mitjan desembre amb un total de 334 títols i més d’un miler de càpsules de contingut, cosa que equival a més de 564 hores de programació.

A partir d'aquest febrer, CaixaForum+ té previst estrenar nous continguts setmanalment amb l’objectiu d’assolir els 400 títols el primer any. Aquestes són les principals novetats d'aquest mes.

Pràcticament, el 50% dels títols amb què neix CaixaForum+ són produccions originals que es podran veure exclusivament a la plataforma.

La diversitat és la característica fonamental de CaixaForum+: diversitat de temàtiques, de formats, de continguts i de durada.

 Format: a la plataforma de continguts sota demanda hi ha tant vídeo com àudio (pòdcasts).

 Nou temàtiques: arts visuals i plàstiques, arts escèniques, música, literatura; pensament i història, cinema, arquitectura i disseny, ciències de la vida i ciències físiques.

 Gèneres: documentals, sèries, programes de divulgació, concerts, òperes, peces d’art digital, entrevistes, entre altres.

 Durada: des de tan sols dos minuts, en alguns microdocumentals, fins a deu hores, amb converses entre grans creadors.Amb el suport
 

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

Participació