1 de 10
TRÀNSIT

Què són els radars velolàser i on estan ubicats?

La DGT va repartir 60 unitats d'aquestes eines de precisió arreu de l'Estat per controlar els excessos de velocitat a la carretera

La seva precisió és d'entre 15 i 50 metres de distància i distingeixen entre els diferents tipus de vehicle | EP
per Nació, Barcelona | 30 de gener de 2023 a les 17:13 |
La Direcció General de Trànsit (DGT) cada cop té més controlats els excessos de velocitat dels i les conductores de la xarxa viària de l'Estat. Un dels instruments que fa servir en aquesta missió són els coneguts com a radars velolàser, petits i infal·libles. El cert és que aquestes discretes eines no fa molt que es fan servir. De moment, hi ha al voltant de 60 repartides per tot el territori, però donen molt bons resultats.

Les característiques que els fan tan precisos

Un altre nom que reben els velolàser és "invisibles" perquè són força difícils de detectar i això fa que els i les conductores no puguin anticipar-se a la foto. Gairebé sempre se les enxampa amb més velocitat de la permesa i els hi cau una multa. La nova nena bonica de Trànsit té a penes 50 centímetres d'altura i pesa poc més de dos quilos. Són eines lleugeres i fàcilment transportables. Només els hi cal un trípode o un cotxe de policia per funcionar bé. Les seves baterías duren al voltant de cinc hores i es poden controlar a través d'una connexió wifi.


A més a més, detecten els excessos de velocitat en ambdós sentits de la via gràcies a les seves especificacions tècniques. Per això, si es col·loquen estratègicament al mig del trànsit, són capaces de sancionar en tots dos carrils. La seva precisió és d'entre 15 i 50 metres de distància i distingeixen entre els diferents tipus de vehicle, des dels turismes més convencionals fins als que són més grans. D'aquesta manera, coneixen i apliquen els diferents límits de velocitat per a cadascun. L'únic però és que acostumen a donar millors resultats en un àmbit urbà.


 

On puc trobar radars velolàser 

El col·lectiu de conductors i conductores que formen part de Social Drive, una entitat que emet avisos sobre irregularitats al trànsit, informació sobre radars i controls, va crear l'any passat un mapa interactiu on es pot consultar la ubicació dels radars velolàser. Gràcies a aquest treball col·laboratiu, la seva ubicació es va actualitzant a mesura que els i les usuàries alerten dels canvis de posició. Així, és possible estar sempre al dia per reduir la velocitat i circular dins dels límits establerts.
Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació