TV3 pausa les emissions del «Zona Franca» després de la dimissió de Joel Díaz

El programa d'humor no s'emetrà els pròxims dies i la cadena pública n'estudiarà la "continuïtat"

Joel Díaz, en imatge d'arxiu
Joel Díaz, en imatge d'arxiu | Adrià Costa
30 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:12h
Joel Díaz anuncia que no presentarà més el Zona Franca. I TV3 en pausa les emissions a partir d'aquest mateix dilluns. La cadena pública "lamenta i respecta" la decisió de l'humorista al capdavant del programa i assegura que n'estudiarà la "continuïtat". 

Minuts després que l'humorista hagi publicat un fil de Twitter anunciant la seva decisió de no continuar al capdavant del programa humorístic després que la CCMA cessés de manera fulminant el col·laborador i humorista Manel Vidal del programa arran d'un gag, TV3 ha fet públic un comunicat en què anuncia el seu compromís amb els continguts d'humor en la franja nocturna per arribar a nous públics i, "especialment", a l'audiència jove.
  En només dos missatges, Díaz deixa molt clar que l'acomiadament de Vidal del programa "és una decisió que considera injusta i inacceptable, tant en el fons com en la forma en què s'ha pres i comunicat". Vidal va simular un fals consultori polític en què situava Joel Díaz en el quadre clàssic conformat pels eixos ideològic, esquerra-dreta; i cultural, autoritari-llibertari. El problema va arribar, des de la perspectiva de TV3, quan va decidir situar-hi també el PSC. En aquest cas, però, els eixos ja no dibuixaven un quadrat, sinó una esvàstica.

L'acomiadament de Vidal es va produir, segons les paraules de Sigfrid Gras, director de TV3, per una decisió seva. La va comunicar a la productora del programa, Atomic Beat Media i, aquesta, sempre segons les declaracions de Gras, hi va estar d'acord. Una versió que el mateix excol·laborador va desmentir a través d'un fil de piulades on va reaccionar, per primera vegada, a tot el sidral que havia fet implosió a la cadena pública.

Gras va advertir el "Zona Franca" que passaria

L'acomiadament Vidal va centrar part de la intervenció de Gras en la seva intervenció a la comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya del passat divendres. El director de TV3, a pregunta de Ciutadans, va explicar que des de la cadena i de la productora van pactar que Vidal no tornés al programa, i van cessar la seva col·laboració de manera permanent. "Considerem que tot això és intolerable  Volem jugar amb els límits de l'humor, però no que es passin", va relatar Gras. Ell mateix va assegurar que des de la direcció de la televisió pública creuen que hi ha uns límits de l'humor "i en el programa de dimarts es van traspassar".

Gras també va enviar un contundent missatge al Zona Franca: "Volem llançar un missatge al programa, si volen continuar amb aquest tipus d'humor transgressor i divertit, aquestes coses no es poden repetir". També ha assegurat que des de TV3 "s'han de defensar uns determinats valors". "Ells saben que això és TV3", va deixar molt clar el president de la televisió pública.